Πώς συντελείται το θαύμα στην εξέλιξη της κλασσικής μουσικής; Με το Χάυντν και το Μότσαρτ. Και από την άλλη ο Σοπέν, που δημιούργησε μια νέα εποχή. Μια μουσική ιδιοφυΐα με ηφαιστειώδη συναισθηματισμό που μαγνητίζει του ακροατές.

Ο πιανίστας Μιχάλης Τάγκας δίνει τον τόνο και μας προτρέπει να πάρουμε κάτι από το μήνυμα των μεγάλων συνθετών, μήνυμα ανάμνησης πέρα από το χρόνο, σαν μια αγάπη για την οποία δεν υπάρχει αποχαιρετισμός. Ένα ρεσιτάλ με ξεχωριστές επιλογές από τα δημοφιλέστερα πιανιστικά αριστουργήματα του βιεννέζικου κλασικισμού και του ρομαντισμού στην επιβλητικής αρχιτεκτονικής και εξαιρετικής ακουστικής αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Φ. Σ. Παρνασσός» που το 2019 συμπλήρωσαν δέκα χρόνια ζωής στηρίζοντας και προωθώντας το ευρύ πολιτιστικό, πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο του ιστορικού Συλλόγου.

Μιχάλης Tάγκας

Ο Μιχάλης Tάγκας σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με την Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα, την Αλίκη Βατικιώτη-Farrant και αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμα του από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του έχοντας γίνει ήδη δεκτός ως μαθητής της Patsy Toh (Fou Tsong’s wife) στο Λονδίνο στη Royal Academy of Music σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, τελειοποίησε τις σπουδές του στην Αυστρία μελετώντας με τον Pavel Gililov στο Universität Mozarteum Salzburg.

Υποστηριζόμενος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ, παρακολούθησε παράλληλα, στην International Piano Academy Lake Como στην Ιταλία master classes από το διάσημο πιανίστα Fou Τsong. Νικητής του «Fulbright Art Serie» προσκλήθηκε από τον Dr. Vitaly Margulis να συνεργαστεί μαζί του (Postdoc) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες {UCLA} και αργότερα δούλεψε με το Jura Margulis όπου εγκαινίασαν μια γόνιμη συνεργασία, η οποία συνεχίζεται ακόμη ενεργά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Έχει πάρει μέρος σε master courses με τους: Aquilles Delle-Vigne, George Kern, Peter Lang, Sulamita Aronovsky, Christopher Elton, Pierre-Laurent Aimard, Andras Schiff, Dame Fanny Waterman, Fou Ts’ong και Dmitri Bashkirov.  Το 2015 ηχογράφησε το πρώτο του CD στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Haydn, Beethoven και Chopin υπό την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Έχει επίσης υποστηριχθεί από: Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ, Ίδρυμα Fulbright, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ‘Ιδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη καθώς και Θέκλα Mαρινίδη, Λόλα Ζολώτα, Chrisanthy Lemos, The Kulukundis Family, The Minas Kulukundis Fund, Angela Kulukundis, Elias B M Kulukundis, Matti Egon, Dame Fanny Waterman DBE, Sir Sydney Lipworth QC & Lady Rosa Lipworth CBA, Life Action Trust, Philharmonia Trust.

Τις ειδικές συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται οι GOCO Ltd, LSG, Leeds International Piano Competition, Philharmonia Orchestra Trust, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Royal Danish Orchestra, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, New Year Music Festival in Gstaad. Μουσικοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί και απο τους οποίους έχει εμπνευστεί, συμπεριλαμβάνονται οι Fou Tsong και Elizabeth Leonskaja.

Ξεκίνησε συνεργασία σύμπραξης ως μουσικό ντουέτο με τον κλαρινετίστα Dimitri Ashkenazy. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις/συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Moιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Λος Άντζελες. Ο Μιχάλης Τάγκας είναι Artist των Harrison/Parrott, Λονδίνο και Legato Arts Agency, Νέα Υόρκη.