Βρισκόμαστε στα μέσα Γενάρη και οι εταιρείες διανομής έχουν ήδη ρίξει στην κούρσα αρκετές πολυαναμενόμενες ταινίες. Για την εβδομάδα 17/1 – 23/1 ο σπουδαίος Γουίλεμ Νταφόε ενσαρκώνει τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ «Στην πύλη της αιωνιότητας»,  ο Τόμας Στούμπερ μάς οδηγεί στους κινηματογραφικούς «Διαδρόμους», ο M. Night Shyamalan σκηνοθετεί το «Glass» στα πρότυπα ταινιών δράσης και φυσικά ο Αστερίξ και οι Γαλάτες ζουν ακόμη μια περιπέτεια με το «Μυστικό του μαγικού ζωμού».


Στην πύλη της αιωνιότητας

Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων.

Στους διαδρόμους

Σκηνοθεσία: Τόμας Στούμπερ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο εσωστρεφής, ντροπαλός και απομονωμένος Christian ανακαλύπτει την αγάπη, τη φιλία και έναν ολοκαίνουργιο, μυστηριώδη κόσμο στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ όπου πιάνει δουλειά. Όταν ο ντροπαλός Christian χάνει τη δουλειά του, βρίσκει καινούργια δουλειά στο τοπικό σούπερμαρκετ. Ο Bruno υπεύθυνος στον διάδρομο των Ποτών τον παίρνει υπό την προστασία του και του δείχνει τα κόλπα της δουλειάς. Στους διαδρόμους ο Christian θα συναντήσει την Marion, υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών. Η μυστηριώδης αύρα της τον συνεπαίρνει και την ερωτεύεται στιγμιαία. Στη μηχανή του καφέ συναντιούνται καθημερινά κι εκεί αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Εκείνη όμως είναι παντρεμένη κι ο έρωτάς του δείχνει αδιέξοδος. Ώσπου μια μέρα η Marion δεν εμφανίζεται στη δουλειά της…

Glass

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Glass βρίσκει τον Dunn να καταδιώκει τον Crumb σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις, όπου η στιβαρή παρουσία του Price μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο. Μαζί τους στο cast, προσθέστε και την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Sarah Paulson (American Horror Story, The Post, 12 Years a Slave).

Κάτω από το δέντρο

Σκηνοθεσία: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

O Άτλι, πατέρας μιας τετράχρονης, χωρίζει με τη σύντροφό του κι αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του, όπου βυθίζεται στη διαμάχη που έχουν οι γονείς του με τους γείτονές τους για τη σκιά ενός μεγάλου, όμορφου δέντρου που έχουν στην αυλή τους. Καθώς η ένταση κλιμακώνεται, καταστρέφονται περιουσίες, κατοικίδια εξαφανίζονται και κυκλοφορεί η φήμη πως ο γείτονας εθεάθη με αλυσοπρίονο…

Περιμένοντας τη νονά

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας

ΚΩΜΩΔΙΑ

Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Η ιστορία της πράσινης γραμμής

Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Μια ιστορία στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, εκεί όπου ένα τείχος από βαρέλια και συρματοπλέγματα χωρίζει μια πόλη – και μια χώρα, που ήταν κάποτε ενωμένη. Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, στέλλεται εκεί να υπηρετήσει στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. ‘Οπως και ο Κύπρος είναι και αυτός πρόσφυγας.

Αστερίξ – Το μυστικό του μαγικού ζωμού

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ANIMATION

Η νέα περιπέτεια, «Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» σφύζει από δράση, αστείες στιγμές, ατακοδόρικους διαλόγους και ποπ αναφορές καθώς ξετυλίγει μία πρωτότυπη ιστορία που παραμένει πιστή στο πνεύμα των θρυλικών κόμικς των Goscinny και Uderzo, και που υπόσχεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα στους νέους και τους παλιότερους φίλους του γαλατικού χωριού.