Αναμφισβήτητα πρόκειται για παραμύθια που τα παιδιά θέλουν να διαβάζουν ξανά και ξανά, καθώς πάντα εξάπτουν τη φαντασία τους. Είναι έργα που εμπνέουν σταθερά γενιές παραμυθάδων και εικονογράφων. Στους τελευταίους συγκαταλέγεται και η Ιταλίδα Francesca Cosanti η οποία, μέσα από την τεχνοτροπία, το σχέδιο, το χρώμα και το ύφος της εικονογράφησής της, δίνει δύναμη και νέα πνοή στα κλασικά κείμενα.

Η χάρη και η ευρηματικότητα της σύγχρονης εικονογράφησης της Cosanti λειτουργούν θετικά καλ­λιεργώντας την ευαισθησία των μικρών αναγνωστών και ανα­πτύσσοντας τη φαντασία τους. Τα τέσσερα αυτά κλασικά παραμύθια, τυπωμένα σε βιβλία με­γάλου σχήματος (22,5 x 31,5) , με σκληρό εξώφυλλο, καλύπτουν υψηλά στάνταρ αισθητικής και φιλοδοξούν να αγαπηθούν από τα παιδιά και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη βιβλιοθήκη τους.

Francesca Cosanti

Η Francesca Cosanti γεννήθηκε το 1985 στη Μαρτίνα Φράνκα, κοντά στον Τάραντα της Ιταλίας. Σπούδασε εικονογράφηση και συνθετική κίνηση (animation) στο Instituto Europeo di Design (IED) της Ρώμης και έπειτα παρακολούθησε σεμινάριο εικονο­γράφησης της Accademia di Illustrazione Officina b5 (Ρώμη) και διάφορα σεμινάρια διεθνώς αναγνωρισμένων εικονογράφων. Από το 2005 εργάζεται ως εικονογράφος στον χώρο του βιβλίου και της ιαφήμισης, συνεργάζεται με εταιρείες και πρακτορεία, και παράλληλα διδάσκει εικονογράφηση, γραφιστικό σχεδιασμό και λογισμικά πολυμέσων. Το 2007 κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον σχεδιασμό του λογότυπου της Προεδρίας του Συμβουλίου των Υπουργών–Τμήμα Κοινοτικής Πολιτικής. Τον ελεύθερο χρόνο της κάνει πράγματα που αγαπά: ταξιδεύει, απολαμβάνει καλό φαγητό, κολυμπά, διαβάζει,φωτογραφίζει και κάνει μεγάλους περιπάτους.