Ανοιχτά τα σχολεία σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο – Κλειστά σε Συκιές και Πεύκα

Στην απόφαση να παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεν Νεάπολη και Αγ. Παύλο ανοιχτά και στις δε Συκιές και στα Πεύκα κλειστά κατέληξε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και εκτιμήσεις της κατάστασης.

Η τελευταία σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν, κατέληξε στην παραπάνω απόφαση αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα και την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών.

«Μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του δήμου μας, αλλά και με ανταπόκριση ιδιωτών εθελοντών, καθαρίστηκε η πλειοψηφία των δρόμων του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά τις έκτακτες και έντονες καιρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, και έχοντας εξετάσει όλα τα δεδομένα, και με τη σχετική γνώμη των διευθυντών των σχολείων, αποφασίσαμε στη Νεάπολη και στον Αγ. Παύλο όλα τα σχολεία να παραμείνουν αύριο ανοιχτά, ενώ στις Συκιές και στα Πεύκα όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό μόνο για λόγους ασφαλείας καθώς υπάρχουν λίγα χιόνια παγωμένα στους γύρω δρόμους», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά την πολύωρη σύσκεψη.

Σύσκεψη με τους διευθυντές

Το θέμα της λειτουργίας των σχολείων μετά τις αργίες των εορτών εξετάστηκε και σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη με τους διευθυντές των σχολείων. Σ’ αυτήν αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνθήκες όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί με την επικράτηση των έντονων καιρικών φαινομένων, με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν αναλυτικά την κατάσταση στα σχολεία ευθύνης τους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου και το σύνολο σχεδόν των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

«Η συμμετοχή των διευθυντών στη σύσκεψη αυτή, που ξεπέρασε το 80%, δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για την αποστολή τους. Αγνοώντας την περίοδο των εορταστικών διακοπών, αλλά κυρίως τις κακές καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Αποδεικνύουν με τη στάση ευθύνης τους ότι αντιμετωπίζουν την αποστολή τους ως λειτούργημα και όχι απλώς ως επάγγελμα. Η προσπάθεια για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων μετά τη διακοπή των μαθημάτων λόγω των εορτών, και ύστερα από όσα μας επιφύλαξε η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, είναι κοινή και τους θέλουμε δίπλα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον αγώνα του δημοτικού μηχανισμού για την ετοιμότητα λειτουργίας των σχολείων.

Όπως είπε ο δήμαρχος, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές κοινότητες, επί δεκαήμερο τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία ώστε τα σχολικά κτίρια να παραμένουν θερμαινόμενα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι διευθυντές των σχολείων. Όπως, επίσης, διαβεβαίωσαν οι εκπαιδευτικοί, και τα δίκτυα ύδρευσης βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία χωρίς να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή βλάβες.

Ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί

Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επανερχόμενοι στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους μετά τις αργίες των εορτών. Στα συνολικά 23 Βρεφικά και Παιδικά Τμήματα φιλοξενήθηκαν σήμερα 266 παιδιά.

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι Παιδικοί Σταθμοί λειτούργησαν κανονικά κατά την περίοδο των εορτών πλην των επίσημων αργιών, όπως επίσης και τμήματα ΚΔΑΠ, καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών.

 

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...