Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο

Τα Χριστούγεννα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, “λουσμένα” στο φως και τη μουσική.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τις πλατείες και τις γειτονιές. Όλοι οι πολίτες -και ιδιαίτερα τα παιδιά- έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους, όπου και αν μένουν.

Ο δήμος στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια μοναδική γιορτή.

Το πάρκο Ελπίδας στις Συκιές, το Σιντριβάνι στα Πεύκα, η πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και το πάρκο της Ανθέων στον Αγ. Παύλο, είναι μερικά μόνο από τα κεντρικά σημεία στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ το κλίμα ζεσταίνει και ομορφαίνει ο πλούσιος φωτιστικός διάκοσμος που απλώθηκε σε όλο τον δήμο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα με το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων στη Νεάπολη και στον Αγ. Παύλο, ενώ ο Άϊ Βασίλης ετοιμάζεται να πάρει… θέση στο σπιτάκι του στη Νεάπολη και οι μικροί πρωταθλητές, προπονούνται για τα Τουρνουά Αγάπης.

Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ., στο πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, με τη συμμετοχή των μαθητών του Παραρτήματος Αγ. Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, του κλιμακίου της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και των χορωδιών των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παύλου και Ευαγγελίστριας.

Τη σκυτάλη παίρνει μεθαύριο, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ. η πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου στη γιορτή της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, κλιμάκιο της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσονται οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Αύριο, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, σειρά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη συμμετοχή των μικρών αναγνωστών, όπως έγινε στην αντίστοιχη της Νεάπολης.

Να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα: 2310.217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη).

Τουρνουά Αγάπης

Στο μεταξύ οι μικροί άσοι των γηπέδων, προθερμαίνονται για τα Τουρνουά Αγάπης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «Η αγάπη έχει δύναμη». Πρόκειατι για τα τέσσερα διαφορετικά τουρνουά, κατά την πραγματοποίηση των οποίων θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Συγκεκριμένα:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, 9π.μ.-2μ.μ., στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά),

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 6 μ.μ., στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7),

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150, Συκιές),

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο ΔΑΚ Κλειστό Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων).

 

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...