Η Ίμβρος ανταμώνει με τη Νέα Μηχανιώνα

Σε μια πρωτοβουλία του Δήμου Θερμαϊκού και της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, εκδήλωση διοργανώνεται με θέμα «Η Ίμβρος σήμερα ανταμώνει με τη Νέα Μηχανιώνα» για το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας, με ώρα έναρξης τις 19.00.

Κατά τη διάρκειά της, μέσα από ομιλίες, βιντεοπροβολές και μουσικοχορευτικά δρώμενα επιχειρείται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας, να πραγματοποιηθεί μια αναδρομή στα ήθη και τα έθιμα των δύο περιοχών και να τονισθούν οι κοινές πολιτισμικές ρίζες και οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ των κατοίκων τους, πάντα με συνεκτικό στοιχείο την προσφυγιά.

Μια προσπάθεια που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών, όπως διοργανώσεις ενημερωτικών ημερίδων και ομιλιών, έκδοση φυλλαδίων, οδηγών και βιβλίων, αλλά και θεσμοθέτηση εκδηλώσεων για απότιση φόρου τιμής στους προγόνους και ενδυνάμωση των συνδετικών δεσμών με το παρελθόν και ισχυροποίηση της συλλογικής ταυτότητας.

Κάτι που επιδιώκεται και με την εκδήλωση του Σαββάτου, στην οποία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη: «Ανταμώνουν οι θύμισες και οι στοχασμοί με το γαλάζιο του Αιγαίου, ανταμώνουν οι θύμισες με το βάρος της νοσταλγίας, ανταμώνουν οι στοχασμοί για τις παραξενιές της ζωής, ανταμώνουν τα δάκρυα με τα χαμόγελα. Μα πιο πολύ ανταμώνει η καρδιά με την πατρίδα. Κι ακόμη πιο πολύ ανταμώνει η Ίμβρος με τη Μηχανιώνα. Και η κοινή συνιστώσα; Η κοινή αφετηρία και τέρμα; Η ΠΑΤΡΙΔΑ!».

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...