Οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

Ο Αύγουστος, για τους κατοίκους και τους φορείς της Ξάνθης, ήταν ανέκαθεν μήνας προετοιμασίας. Προετοιμάζονται για τη μεγάλη πολιτιστική εβδομάδα στα τέλη του μήνα, με την οποία ολόκληρη η Θράκη αποχαιρετά το καλοκαίρι και υποδέχεται -έστω και δειλά- την αύρα του Φθινοπώρου.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που φέρνει έναν από τις πιο καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, τις φημισμένες Γιορτές Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται η περίφημη παλιά πόλη της Ξάνθης, ο πλούσιος πολιτισμός της, το έργο και οι δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων.

Για 28η συνεχόμενη χρονιά, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης διοργανώνεται φέτος στην Ξάνθη, από 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, με πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή των χιλιάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν βασικό συστατικό για την επιτυχία των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Για μια ακόμη χρονιά, η συνεργασία των συλλόγων και η σύμπραξη όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων της θρακιώτικης πόλης με τα χίλια χρώματα, όπως έχει καθιερωθεί να αναφέρεται, θα συμβάλει ώστε να προβληθεί η παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς: τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία, ακόμα και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Δήμος Ξάνθης, πριν από λίγες μέρες, έδωσε στη δημοσιότητα τη φετινή, γεμάτη νοσταλγία και ρομαντισμό, αφίσα των γιορτών μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τονίζει στο μήνυμά του για τη διοργάνωση: «Ο θεσμός των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, αποτελεί για εμάς τους Ξανθιώτες, πυλώνα πολιτιστικής δημιουργίας, ανάδειξης και προβολής της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Γιορτές που αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Γιορτές που αποτελούν ταυτόχρονα και ένα μοναδικό ταξίδι ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι που συνδέει το χθες με το σήμερα! Για ακόμη μια χρονιά, με την καθοριστική συμβολή των χιλιάδων εθελοντών, των χιλιάδων ανθρώπων που απαρτίζουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, που είναι το μυστικό και η καρδιά της επιτυχίας αυτής της πόλης, φροντίσαμε ο θεσμός να ξεχωρίσει και πάλι, σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διαρκούν οι Γιορτές, σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης, στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που λαμπρύνονται από τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική, οι ανθρώπινες δημιουργίες θα συγκεντρώσουν για μια ακόμη χρονιά τα βλέμματα και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που αναμένεται να συρρεύσουν και φέτος στην Ξάνθη.

Διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενήσουν για μια ολοκληρη εβδομάδα συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

Τις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης θα ανοίξουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 οι Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου και Γιάννης Σαββιδάκης. Ακολουθούν: Κυριακή 01/09 Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου. Τρίτη 03/09 οι Εμιγκρέ. Τετάρτη 03/09 η Χρύσπα. Πέμπτη 05/09 ο Λεωνίδας Μπαλάφας. Παρασκευή 06/09 ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons. Σάββατο 07/09 η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Σωτήρης Μπαλλάς.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...