Περίπτερα με τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Την εκμίσθωση έξι γυάλινων περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal, που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Καταλήξαμε στην εκμίσθωση περιπτέρων όπου ορισμένα θα είναι take away, ορισμένα θα έχουν τραπεζοκαθίσματα και σκαμπό. Εφόσον υπήρχαν αντιδράσεις αφαιρούμε τα σκαμπό. Να τελειώνουμε και με το πρώην Maison Crystal γιατί μόνο εντάσεις προκαλεί αυτή η ιστορία και χάνει έσοδα ο δήμος”, υποστήριξε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Τα τρία γυάλινα περίπτερα στα οποία θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα βρίσκονται στους Κήπους της Μεσογείου, των Ρόδων και του Νερού, ενώ take away θα είναι τα περίπτερα που βρίσκονται στους Κήπους του Απογευματινού ‘Ηλιου, των Εποχών και ο δεύτερος χώρος που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού.

Αντίθετη ήταν η αντιπολίτευση με τον επικεφαλής τον “Εντάξει”, Σταύρο Καλαφάτη να υποστηρίζει πως “τα αναψυκτήρια πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα και να διατεθεί όσο περισσότερο χώρος γίνεται στους διερχόμενους επισκέπτες της παραλίας. Να διατεθεί και το πρώην Maison Crystal γιατί έχει τις υποδομές, την έκταση και να αποκομίσει ο δήμος πολλά χρήματα”.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, επέμεινε πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη “να αυξηθεί η ποσότητα και η ποιότητα του δημόσιου χώρου, που θα τον χρησιμοποιούν οι πολίτες χωρίς να πληρώνουν”, με την παράταξη της “Ανοιχτής Πόλης” να καταψηφίζει την εκμίσθωση.

Την αντίθεση του στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης. “Και τα μέτρα που χωροθετούνται είναι πολλά και ο πειρασμός για τους ιδιοκτήτες να τα διπλασιάσουν μεγάλος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους”, είπε.

“Αφήστε την παραλία ήσυχη. Δεν μπορεί η διοίκηση να είναι κοντόφθαλμη και εμμονική με αυτό το θέμα”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...