Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών: Μαγικό ταξίδι στο παρελθόν

Ταξίδι στο μακρινό παρελθόν μέσα σε υποβλητική ατμόσφαιρα, σε ένα παιχνίδι φωτός και σκιών, με σχήματα που έχουν φιλοτεχνηθεί με το πέρασμα εκατομμυρίων ετών, επιφυλάσσει η ξενάγηση στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Η επαφή με το μυστηριώδες περιβάλλον και η απόλυτη ησυχία που επικρατεί προκαλούν δέος στον επισκέπτη, που μένει έκθαμβος μπροστά στην… υπόγεια έκφραση της δημιουργικότητας της φύσης.

Ενας επιστήμονας θα έλεγε απλώς ότι τα σπήλαια σχηματίζονται από το πέρασμα του νερού μέσα από ασβεστολιθικά πετρώματα και καθώς αυτά επικρατούν στην Ελλάδα δεν είναι περίεργο που είναι προικισμένη με τόσο πολλά και τόσο εντυπωσιακά. Ωστόσο, η εξήγηση αυτή είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει το μεγαλείο των αρχιτεκτονημάτων που κρύβει η ελληνική γη στα σπλάχνα της.

Πλούσιος διάκοσμος

 Εξαίρεση δεν αποτελεί και το σπήλαιο της Αλιστράτης, που βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ. από το ομώνυμο χωριό του νομού Σερρών, στη θέση Πετρωτό. Για να το επισκεφτείτε δε χρειάζεται να έχετε καλή φυσική κατάσταση, καθώς, σε αντίθεση με άλλα σπήλαια που είναι γεμάτα σκάλες, είναι επίπεδο και η διαδρομή είναι πολύ εύκολη, ενώ υπάρχει και δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ. Διαθέτει πλούσιο στολισμό από κολόνες, κατάλευκους αλλά και κατακόκκινους σταλακτίτες. Υπάρχουν επίσης αρκετοί εκκεντρίτες (είδος σταλαγμιτών με ανώμαλη ανάπτυξη) και ελικτίτες (σταλακτίτες με ελικοειδή ανάπτυξη).

Το σπήλαιο καλύπτει επιφάνεια τουλάχιστον 25.000 τ.μ. και έχει μήκος 3.000 μέτρων. Είναι άψογα αξιοποιημένο τουριστικά κι έτσι, μετά την ξενάγηση στα περίπου 1.000 μέτρα των διαδρόμων, θα ξεκουραστείτε στο αναψυκτήριο που υπάρχει απέξω, σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον με πολύ πράσινο. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι 9 π.μ. – 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2324082045 και στο www.alistraticave.gr.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...