«Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της»

Πριν από λίγο καιρό είχαμε «καταγγείλει» το δήμο Θεσσαλονίκης ότι δεν ασχολείται με την καθαριότητα στις γειτονιές της πόλης, και δη της άλλης, της περιφερειακής, της εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα λάβαμε ένα ενημερωτικό σημείωμα του δήμου, που αναφέρει ότι η προσπάθεια για την καθαριότητα έχει ξεκινήσει και θα είναι συνεχής και πως το ζήτημα της καθαριότητας είναι πρώτη προτεραιότητα. Το σημείωμα αναφέρει πως «η αρχή έχει γίνει και θα ενταθούν οι προσπάθειες. Προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα όμως υπάρχει η βούληση και η δέσμευση του δημάρχου για μία καθαρή πόλη είναι ενεργή».

Η αρχή έγινε στη Β’ Δημοτική Κοινότητα και σε σημεία και οδούς που υπήρχε πρόβλημα όπως στη περιοχή της οδού Γιαννιτσών. Επίσης προγραμματίζονται, λέει, δράσεις για τα Λαδάδικα και το Ποσειδώνιο. Αναφέρει δε πως την επόμενη εβδομάδα, συνοδεία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα κάθε περιοχής ώστε να ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό.

Οι δράσεις όμως στα Λαδάδικα και στο Ποσειδώνιο, είναι δράσεις που ο δήμος έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχει σε προτεραιότητα. Είναι περιοχές τουριστικές και παραλιακές. Το να μας σερβίρει αυτές τις δράσεις ως πρωτοβουλίες για τη καθαριότητα της πόλης, δεν πείθει.

Καλώς έγινε η δράση στη Γιαννιτσών, αλλά δεν φτάνει. Διότι σε πολλές γειτονιές, τα σκουπίδια από τα στενά μαζεύονται με καθυστερήσεις, οι χώροι όπου φιλοξενούνται οι κάδοι, σε πολλές περιπτώσεις, είναι διαλυμένοι ή δεν υπάρχουν καν, ενώ οι περισσότεροι κάδοι εκτός από βρώμικοι έχουν τα κακά τους χάλια.

Επιμένουμε λοιπόν ότι η «άλλη» Θεσσαλονίκη της γειτονιάς είναι ξεχασμένη. Κι όπως λέει και ο ίδιος ο δήμαρχος Ζέρβας «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της». Όμως, μόνο το να το λες, δεν αρκεί. Με ξόρκια και ευχές δεν μαζεύονται τα σκουπίδια…

Φ.Δ.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...