Ερυθρός Σταυρός: δώστε τέλος στις κυβερνοεπιθέσεις στον κλάδο υγείας

Ερυθρός Σταυρός: δώστε τέλος στις κυβερνοεπιθέσεις στον κλάδο υγείας

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να δώσουν ένα τέλος στις κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης και ιατρικής έρευνας έκανε χθες ο Ερυθρός Σταυρός, μέσω επιστολής του που δημοσιεύτηκε χθες και υπογράφεται από πλήθος προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

«Τέτοιες επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν άμεση και αποφασιστική δράση για να τις σταματήσουν, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, με τον πρόεδρο της επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να υπογραμμίζει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εντείνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των διεθνών κανόνων που απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες.

Η επιστολή του Ερυθρού Σταυρού έρχεται σε ένα χρονικό σημείο, όπου έχουν προηγηθεί πλήθος επιθέσεων με δύο διαφορετικούς στόχους. Από τη μία πλευρά, έχουμε κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία, με στόχο την πληρωμή λύτρων για τα δεδομένα που αποσπούν οι δράστες και από την άλλη πλευρά, έχουμε ακόμα πιο εκλεπτισμένες επιθέσεις, που αποδίδεται και στη συνδρομή κυβερνήσεων κρατών, σε ερευνητικά κέντρα για να κλαπούν πολύτιμα δεδομένα που αφορούν τη θεραπεία για τον Covid-19. Έχουμε την εντύπωση, χωρίς να υποτιμούμε την πρώτη περίπτωση, ότι η επιστολή του Ερυθρού Σταυρού απευθύνεται περισσότερο στη δεύτερη περίπτωση, με τις κυβερνήσεις να καταφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές σε μια χρονική συγκυρία στην οποία το σύνολο της ερευνητικής κοινότητας στον κόσμο εργάζεται για να βρει τη θεραπεία της πανδημίας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home