Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επίδοξοι χρυσοθήρες βεβήλωσαν ιερό εκκλησίας για να βρουν… θησαυρό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίδοξοι χρυσοθήρες βεβήλωσαν ιερό εκκλησίας για να βρουν… θησαυρό

Τυφλωμένοι από τη μανία τους να πλουτίσουν, οι επίδοξοι «χρυσοθήρες» δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμα και το ιερό μιας εκκλησίας, όπου πίστευαν ότι έχει θαφτεί θησαυρός.

Στο στόχαστρό τους  μπήκε η ιστορική εκκλησία της κοινότητας Αγία Μαρίνα στην Αμφίκλεια που, σύμφωνα με τους θρύλους που διακινούνται από στόμα σε στόμα επί δεκαετίες, κρύβει από κάτω θαμμένο θησαυρό. Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας και έσκαψαν μια τρύπα κάτω από το Ιερό αναζητώντας τον θησαυρό από λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως είχαν πιστέψει ότι θα έβρισκαν. Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν υπήρχε και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους την τρύπα πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, την βεβήλωση διαπίστωσε ο εφημέριος όταν άνοιξε το ίδιο πρωί την εκκλησία και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσοθήρες γίνονται ιερόσυλοι, πιστεύοντας τις ιστορίες για θησαυρούς που είναι θαμμένοι κάτω από παλιές εκκλησίες, όχι μόνο στην Φθιώτιδα αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ