Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Για ποιο λόγο υποβάλλονται σε εξετάσεις DNA οι μετανάστες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Για ποιο λόγο υποβάλλονται σε εξετάσεις DNA οι μετανάστες

Μετά την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος το οποίο ολοκληρώθηκε πριν 2 εβδομάδες, αναφορικά με την πραγματοποίηση εξέτασης DNA σε μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) της χώρας  εξετάζει τα επόμενα βήματά του.

Το DHS προχώρησε στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των εξετάσεων DNA προκειμένου να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των μεταναστών που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Η άμεση σχετική εξέταση (rapid DNA testing) γίνεται μέσω λήψης επιχρίσματος, ενώ κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα της εξέτασης μπορούν να γίνουν γνωστά μέσα σε περίπου 90 λεπτά.

“Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα αποτελέσματα του DNA και ειδικότερα σε περιπτώσεις τις οποίες αξιολογούμε ότι χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης στην όλη διαδικασία,” δήλωσε η Αλίζα Έρικς υπηρεσιακή βοηθός διευθύντρια στην αρμόδια υπηρεσία ερευνών του DHS για την συνοριακή ασφάλεια ((ICE).

Κατά την παρούσα περίοδο έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή 130 στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας ερευνών του DHS.

Παραδέχονται την αλήθεια

Η προοπτική μιας εξέτασης DNA οδήγησε μερικούς από τους μετανάστες που προσποιήθηκαν ότι ανήκουν σε κάποια οικογένεια να παραδεχτούν ότι στην πραγματικότητα δεν είχαν κάποια συγγενική σχέση, σύμφωνα με την Έρικς.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, οι μετανάστες παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν οικογενειακή σχέση μεταξύ τους, η ICE ανέφερε τους ενήλικους μετανάστες για την έναρξη διαδικασίας άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον τους, ενώ παρέδωσε τους ανήλικους που αυτοί συνόδευαν για φροντίδα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Στις αρχές του μήνα, πράκτορες της υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων συνέλαβαν έναν άντρα από την Ονδούρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε από το Μεξικό προς το Τέξας, έχοντας μαζί του ένα βρέφος ηλικίας έξι μηνών, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ