Ρεπορτάζ

Σύλληψη 9 ατόμων σε mini casino στ’ Αφάντου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκε στ’ Αφάντου, χώρος που λειτουργούσε χωρίς άδεια ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο διεξάγονταν παράνομος «τζόγος».
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, 30 Δεκεμβρίου 2019, εννέα άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διοργάνωσης – συμμετοχής σε παράνομα παίγνια και παράβασης υγειονομικών διατάξεων.
Πρόκειται για τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 40 ετών, έναν 25χρονο με ρόλο «Dealer» και επτά παίκτες ηλικίας από 25 έως 71 ετών.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε χώρο – κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τον οποίο προέκυψε ότι, ο υπεύθυνος λειτουργίας είχε διοργανώσει τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «Texas Hold ‘em – Poker», στο οποίο συμμετείχαν επτά παίκτες που χρησιμοποιούσαν μάρκες υπό τον συντονισμό του «Dealer».
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, εντός του καταστήματος υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο οποίο λειτουργούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δομημένη σύνδεση και λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».
Στην κατοχή των δραστών και εντός του χώρου του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ
• 277 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
• 2 δεσμίδες παιγνιόχαρτα
• 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ένας 44χρονος ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου απουσίαζε και δεν συνελήφθη.
Πιο συγκεκριμένα στους αστυνομικούς περιήλθαν ανώνυμες καταγγελίες οι οποίες στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, στ’ Αφάντου λειτουργεί κατάστημα όπου διεξάγονται παράνομα παίγνια και συγκεκριμένα φρουτάκια και το απαγορευμένο χαρτοπαίγνιο Texas Hold ’em – Poker.
Οργανώθηκε επιχείρηση και περί ώρα 21:00 της 30ης Δεκεμβρίου 2019 σε αιφνίδιο αστυνομικό έλεγχο εισήλθαν εντός του καταστήματος στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, όπου και εξακριβώθηκε ότι λειτουργεί υπο μορφή και διάταξη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο και προσφέρονταν για κατανάλωση αλκοολούχα ποτά, καφέδες, τσάι, ξηροί καρποί και άλλα βρώσιμα είδη στερούμενο αδείας.
Το ανωτέρω κατάστημα έφερε ταμειακή μηχανή η οποία εξέδιδε αποδείξεις στο όνομα μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε παραδοσιακού καφενείου με ιδιοκτήτη τον 44χρονο και σαν προσωρινά υπεύθυνο τον αδελφό του ηλικίας 40 ετών. Επίσης, την στιγμή του ελέγχου κατελήφθησαν ένας 25χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο του dealer και υποβοηθούσε το παιχνίδι και οι λοιποί κατηγορούμενοι να συμμετέχουν ως παίκτες στην διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «Texas Hold ’em – Poker».
Οι παίκτες παραπέμφθηκαν ενώπιον του Αυτοφώρου για την 3η Ιανουαρίου 2020 ενώ στους λοιπούς ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου