Τοπικές Ειδήσεις

«Σφαγή» αντιδημάρχων στις δημοτικές εκλογές! – Ποια “ηχηρά” ονόματα έμειναν εκτός

Εκπληξη αποτέλεσε μετά την ανακοίνωση των σταυρών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, η απουσία «ηχηρών» ονομάτων της σημερινής δημοτικής αρχής που έμειναν τελικά εκτός δημοτικού συμβουλίου.
Η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής έφερε τα πάνω-κάτω στην κατανομή των εδρών στο νησί της Ρόδου αλλά όπως προκύπτει αρκετοί από όσους έμειναν εκτός από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, απώλεσαν δυνάμεις σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, μεταξύ των οποίων και αντιδήμαρχοι.
Ως γνωστόν με την θέσπιση του «Κλεισθένη», ο καθορισμός των εδρών γίνεται από την αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δευτέρου γύρου που θα διεξαχθεί αύριο για την ανάδειξη νέου δημάρχου Ρόδου. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της αναμέτρησης της Κυριακής 26 Μαΐου, η παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου κατέλαβε 15 έδρες έναντι 29 που κατέχει σήμερα όπως διαμορφώθηκαν από την εκλογική αναμέτρηση του 2014 η οποία ωστόσο διενεργήθηκε με το προηγούμενο σύστημα εκλογής. Με βάση τους σταυρούς των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη και με την σημαντική μείωση των εδρών για την παράταξη του δημάρχου, εκτός δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» μένουν οι:
-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αννα Ζωάννου η οποία έλαβε 716 σταυρούς έναντι 1.195 που έλαβε στις εκλογές του 2014

-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου ο οποίος έλαβε 729 σταυρούς έναντι 915 στις εκλογές του 2014
-Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου παρ’ ότι έλαβε 865 σταυρούς έναντι 782 στις εκλογές του 2014
-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Εμφάνισης της Πόλης κ. Λίτσα Κρεμαστινού Ροδίτη η οποία έλαβε 667 σταυρούς έναντι 871 στις εκλογές του 2014
-Αντιδήμαρχος Ανταπόκρισης στον Πολίτη Δ.Ε. Καλλιθέας και παραλιών νήσου Ρόδου κ. Βασίλης Ψυλλάκης ο οποίος έλαβε 705 σταυρούς έναντι 915 στις εκλογές του 2014
-Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης ο οποίος παρ΄ότι έλαβε 736 σταυρούς (211 περισσότερους από το 2014) δεν εκλέγεται καθώς η παράταξή του έχασε την έδρα στην Δ.Ε. Αταβύρου (μονοεδρική)
-Πρόεδρος της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Ι. Κούρτης ο οποίος έλαβε 556 σταυρούς έναντι 650 στις εκλογές του 2014
-Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής ο οποίος έλαβε 883 σταυρούς έναντι 894 στις εκλογές του 2014
-Σύμβουλος Δ.Ε. Ρόδου κ. Στέλλα Μανωλεδάκη Αναστασιάδη η οποία έλαβε 130 σταυρούς ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος έναντι 257 στις εκλογές του 2014 ως υποψήφια για το τοπικό συμβούλιο Ρόδου.
Επίσης από την παράταξη του κ. Φ. Χατζηδιάκου δεν κατάφεραν να εκλεγούν η κ. Μαριάνα Κολώνα η οποία έλαβε 276 σταυρούς, το στέλεχος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ κ. Ηλίας Μπούκλας ο οποίος έλαβε 526 σταυρούς έναντι 658 στις εκλογές του 2014 (δεν είχε εκλεγεί), ο ιατρός Δρ Μιχάλης Δημητριάδης ο οποίος έλαβε 161 σταυρούς, η κ. Δέσποινα Μουτάφη – Καμπούρη η οποία έλαβε 820 σταυρούς, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ρόδου κ. Κώστας Στυλιανού ο οποίος έλαβε 573 σταυρούς έναντι 644 στις εκλογές του 2014 (ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος), ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου κ. Κυριαζής Μιχαήλογλου ο οποίος έλαβε 347 σταυρούς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κ. Μπότσαρη Ερμιόνη η οποία έλαβε 514 σταυρούς, η κ. Ελπίδα Ατσίδη παρ΄ότι έλαβε 658 σταυρούς έναντι 534 στις εκλογές του 2014 (υποψήφια με την παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου), ο κ. Γιώργος Αλεξίου πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Νότιας Ρόδου και πρώην μέλος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, ο δικαστικός επιμελητής κ. Στέφανος Μελλίνης ο οποίος έλαβε 206 σταυρούς κ.ά.
Ηχηρά ονόματα έμειναν εκτός και από την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Eιδικότερα, εκτός δημοτικού συμβουλίου έμειναν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης οποίος έλαβε 419 σταυρούς, το μέλος της ΝΟΔΕ κ. Γιώργος Πάγκαλης ο οποίος έλαβε 803 σταυρούς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Τάκης Μιχαήλου ο οποίος έλαβε 797 σταυρούς, ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας ο οποίος έλαβε 332 σταυρούς, ο δικηγόρος-οικονομολόγος κ. Ησαΐας Παπαϊωάννου ο οποίος έλαβε 627 σταυρούς, ο αρχιτέκτονας, στέλεχος της ΝΔ και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου ο οποίος έλαβε 597 σταυρούς, ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Διακίδης ο οποίος έλαβε 532 σταυρούς, η γιατρός κ. Δελαπόρτα Πανά Ειρήνη η οποία έλαβε 655 σταυρούς, η πρώην αντιδήμαρχος (επί θητείας Φ. Χατζηδιάκου) Προγραμματισμού και Οργάνωσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διοίκησης και Ληξιαρχείου κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη η οποία έλαβε 458 σταυρούς έναντι 557 στις εκλογές του 2014 (Υποψήφια με την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου), ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας ο οποίος έλαβε 712 σταυρούς, η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Κούρου η οποία έλαβε 359 σταυρούς, η Φωτεινή Καράμπελα και ο ξενοδόχος κ. Θ. Σβυριάδης ο οποίος έλαβε 374 σταυρούς κ.ά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου