Αθλητικά

Πλούσια δράση το σαββατοκύριακο στην Κω

Ο δωδεκανησιακός κλασικός αθλητισμός με τον ερχομό της άνοιξης ξεκίνησε την αγωνιστική του δράση, αρχής γενομένης από τη Ρόδο, με το Διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων (τέτραθλο) της Κ14 του ομίλου του Νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (νήσος Ρόδος). Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν στο Δ.Α.Κ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, σ’ ένα στάδιο ανέτοιμο να υποδεχθεί επίσημους αγώνες στίβου τοπικού επιπέδου. Το προσεχές τριήμερο 5-7 Απριλίου  θα διεξαχθούν στο νησί του Ιπποκράτη δύο διαδοχικές αθλητικές εκδηλώσεις σ’ ένα στάδιο (ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ) για το οποίο η δημοτική αρχή και ο ΔΟΠΑΒΣ θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πρότεινε (και επέμενε μετ’ επιτάσεως) οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου πέρυσι τον Οκτώβριο να διεξαχθούν στην Κω. Πλήθος 800 ατόμων φιλοξενήθηκε στο νησί για ένα τριήμερο, λειτουργώντας προσθετικά ως τουριστικό προϊόν για το νησί. Οι διαδοχικές αθλητικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο ίδιο στάδιο είναι το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων (Α’ Τέτραθλο) της κατηγορίας Κ14 την Παρασκευή (με ώρα έναρξης την 17:00 απογευματινή), που διεξάγεται σε ομίλους Νοτίου και Βορείου Συγκροτήματος. Ήδη ο όμιλος νοτίου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο Κορακόνερο για τα σωματεία του νησιού μας. Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες από τα νησιά Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνει τα ίδια τα σωματεία, κάτι που θα μπορούσαν να αποφύγουν εφ’ όσον αποφάσιζαν να πραγματοποιήσουν αυτούς τους αγώνες το κάθε σωματείο στο νησί τους. Όμως προτίμησαν να συμμετάσχουν σ’ έναν κοινό αγώνα- έστω και με κόστος- προκειμένου να δώσουν τη χαρά της συμμετοχής σ’ έναν πραγματικό αγώνα.

Οι διασυλλογικοί αναπτυξιακοί αγώνες στίβου Δωδεκανήσου της κατηγορίας Κ18, που θα γίνουν το σαββατοκύριακο, αποτελούν συνδιοργάνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με την Π.Ν.ΑΙ και το Δήμο Κω ( ΔΟΠΑΒΣ). Συνολικά πάνω από διακόσιοι(200) αθλητές-τριες, προπονητές-τριες, κριτές και φίλαθλοι του στίβου θα βρεθούν στο νησί το τριήμερο 5-6-7/ Απριλίου για τις δύο αυτές αθλητικές εκδηλώσεις!

Τέλος, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, εκμεταλλευόμενη τη παρουσία των προπονητών στο νησί με την ευκαιρία των δυο αθλητικών εκδηλώσεων, έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση προπονητικού σεμιναρίου το Σάββατο (06/04, 11:30-14:00) στο Ξενοδοχείο MARITINA, όπου και θα φιλοξενηθούν οι αθλητικές αποστολές των νησιών. Στο προπονητικό σεμινάριο θα διδάξει ο Σπύρος Κέλλης, πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σημερινό μέλος του ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης. Η θεματολογία του σεμιναρίου θεωρείται άκρως επίκαιρη και απόλυτα ταυτισμένη με τις αναπτυξιακές ηλικίες που θα αγωνισθούν το τριήμερο στο νησί του Ιπποκράτη.

Θεωρείται αυτονόητη η πρόσκληση στο σεμινάριο των καθηγητών Φ.Α του νησιού, από το οποίον μόνον οφέλη έχουν να αποκομίσουν, αυτοί κυρίως που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις γύρω από ζητήματα προπονητικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου