Συνεντεύξεις

A. Φραγκάκης: «Μόνο με ομαδικότητα και συνεργασία θα δώσουμε στην Χάλκη αυτό που της αξίζει»

Ο νέος δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης σε συνέντευξή του προς τη “δ” μιλά για την εκλογή του, τους στόχους και τις προτεραιότητές του. «Μόνο με ομαδικότητα και συνεργασία θα δώσουμε στην Χάλκη αυτό που πραγματικά της αξίζει. Να γίνει ένας τόπος όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την προοπτική για γαλήνια διαμονή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Φραγκάκη.
• Κύριε Φραγκάκη, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας αναλύατε όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους κατέρχεστε υποψήφιος δήμαρχος Χάλκης. Πώς αισθάνεστε έχοντας πετύχει το στόχο σας;
Στόχος δεν ήταν η εκλογή μου ως έννοια, αλλά ως μέσον, για να μπορέσω να πραγματοποιήσω τα έργα εκείνα που αξίζουν στο ακριτικό νησί μου, το μέρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και γνωρίζω τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές του. Προς το παρόν λοιπόν δεν είμαι σε θέση να πω ότι ο στόχος επετεύχθη. Μπροστά μας έχουμε σημαντική δουλειά ώστε να λυθούν πρωταρχικά ζητήματα του νησιού.
Σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά και βεβαιότητα εάν τελικά πέτυχα τον στόχο μου και θα είμαι πιο ευτυχής και πλήρης ως άνθρωπος εάν πρώτος ο Χαλκίτικος λαός απαντήσει στην ερώτησή σας.
• Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας; Σε ποιους τομείς θα δώσετε έμφαση;
Η ενότητα και η συνεργασία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος για την επόμενη ημέρα του νησιού.
Μόνο με ομαδικότητα και συνεργασία θα δώσουμε στην Χάλκη αυτό που πραγματικά της αξίζει. Να γίνει ένας τόπος όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την προοπτική για γαλήνια διαμονή. Ένας τόπος που θα προσελκύει και θα προσφέρει ηρεμία και άνεση ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Οι μικροί Δήμοι και δη οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι στερούνται πόρων και εργαλείων. Πώς πιστεύετε ότι μπορούν να αρθούν τα εμπόδια για να παραχθεί έργο; 
Οι μικροί Δήμοι είναι προνομιούχοι όσoν αφορά Στις χρηματοδοτήσεις. Οι Ευρωπαϊκές πριμοδοτήσεις δίνουν προτεραιότητα στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους προκειμένου να γίνουν επενδύσεις τόσο με ιδιωτική πρωτοβουλία όσο και σε επίπεδο Δήμων. Με γνώμονα αυτό θα αναζητήσουμε άμεσα την ένταξη μας σε Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για να επιλυθούν σε πρώτο επίπεδο τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας.
• Θα επιδιώξετε συνεργασία με μεγαλύτερους Δήμους. Πιστεύετε στις συμπράξεις μεγαλύτερων Δήμων με τους μικρότερους; 
Επειδή δυστυχώς δεν υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Δήμο προκειμένου να συντάξουν τις απαραίτητες μελέτες, θα αναζητήσουμε συνεργασία με φορείς του γειτονικού μητροπολιτικού Δήμου της Ρόδου καθώς και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου με την οποία ήδη συνεργαστήκαμε στην κατασκευή του γηπέδου του Α.Σ Χάλκης αποτελεί ένα σπουδαίο εφόδιο στην ανάπτυξη του Δήμου μας.
• Είναι γνωστή η συνεργασία σας με τον καθηγητή Καρδιολογίας, βουλευτή Δωδ/σου και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Δ. Κρεμαστινό. Ποια είναι τα εφόδια που παίρνετε από τη συνεργασία αυτή και πώς θα τα αξιοποιήσετε στα νέα σας καθήκοντα;
Τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκομαι δίπλα στην μεγαλύτερη επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της Δωδεκανήσου.
Η παρουσία μου δίπλα του ήταν κάτι περισσότερο από διδακτορικό στην ίδια την ζωή και το κυριότερο στην διαχείριση καταστάσεων και ανθρώπινων συμπεριφορών. Διδάχθηκα πως με μεθοδικότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα μπορούν και τα πιο δύσκολα έργα να γίνουν πραγματικότητα.
Οι επιτυχημένες εκ του αποτελέσματος συμβουλές του θα αποτελέσουν για εμένα γνώμονα στην χρηστή διοίκηση του Δήμου.
• Είστε ο νεότερος (ηλικιακά) δήμαρχος στα Δωδεκάνησα. Είπατε πώς τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δώσετε την ενέργεια και τις γνώσεις σας στην ιδιαίτερή σας πατρίδα. Πού πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η Χάλκη; Πώς φαντάζεστε το μέλλον του;
Αναφορικά με την ηλικία μου πιστεύω πως έχω την ενέργεια και τις γνώσεις ώστε να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.
Στόχος και των είκοσι συνεργατών μου στους οποίους οφείλω σε μεγάλο ποσοστό την εκλογή μου είναι να δημιουργήσουμε τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ώστε να επιστρέψουν όσες περισσότερες Χαλκίτικες οικογένειες γίνεται πίσω στην πατρίδα τους με τις απαραίτητες υποδομές και παροχές ώστε η καθημερινότητά τους να είναι όσο το δυνατόν ποιοτικότερη.
Η Χάλκη όπως και όλα τα μικρά και μεγάλα νησιά της πατρίδας μας, δεν έχει όρια, δυστυχώς τα όρια τα θέτουν οι άνθρωποι και όχι η γεωγραφική θέση και η έκταση ενός τόπου.
Η Χάλκη είναι ένα μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί αλλά η μαγεία της είναι απέραντη. Αυτό μπορεί κανείς να το καταλάβει από την στιγμή που θα αντικρίσει το λιμάνι της για πρώτη φορά.
Στο πλαίσιο της θητείας μου θα εξαντλήσω όλες τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ώστε να δώσω στην Χάλκη την διάσταση που πραγματικά της αξίζει με γνώμονα πάντα την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την ανιδιοτέλεια, τον διάλογο και το αίσθημα ευθύνης που με διέπει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου