Τοπικές Ειδήσεις

Τα πρώτα γεγονότα του νέου έτους 2019 – Δύο κοριτσάκια τα πρώτα παιδιά

Ήσυχα και ειρηνικά έκανε ποδαρικό το νέο έτος 2019, προοιωνίζοντας μία ομαλή και καλή χρονιά. Το πρώτο κλάμα του νέου έτους ακούστηκε στη μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στις 4.20 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Η Μαρία Καθολική Αγαλιανού με τη βοήθεια του μαιευτήρα Βασιλείου Παπαμαργαρίτη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ζύγιζε 3 κιλά και 800 γραμμάρια.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 10.43 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην ιδιωτική κλινική Euromedica, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2 κιλών και 905 γραμμαρίων. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο Σάββας Γκέκας και η Σέλα Αντμπιόλα που με την έλευση του νέου έτους κράτησαν στην αγκαλιά τους την κορούλα τους! «Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει… Με τη σύζυγό μου νιώθουμε μεγάλη ευλογία. Ευχαριστούμε τη γιατρό μας κα Αγγελίδου για την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθεια», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο ευτυχής πατέρας.
Στο λιμάνι της Ρόδου… ποδαρικό έκανε γύρω στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης το πλοίο «Blue Star II» μεταφέροντας 250 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων είχαν επισκεφθεί τα νησιά ή την Αθήνα για τις γιορτές και επέστρεφαν στη Ρόδο.
Ποδαρικό στο αεροδρόμιο της Ρόδου έκανε αεροσκάφος της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση (204) Αθήνα – Ρόδος. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στις 11.18 το πρωί της Τρίτης μεταφέροντας 83 επιβάτες.
Το πρώτο συμβάν κατεγράφη στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την έλευση του νέου έτους. Περίπου στη 1 τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς, κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου και έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης όπου ήχησε ο συναγερμός. Δεν εξακριβώθηκε όμως τι ήταν αυτό που προκάλεσε την ενεργοποίηση του συναγερμού. Στην Κω, το “100” δέχθηκε κλήση στη 1.57 τα ξημερώματα για διατάραξη της κοινής ησυχίας λόγω δυνατής μουσικής που έπαιζε σε οικία. Μέχρι όμως να φτάσουν οι αστυνομικοί, η μουσική είχε σταματήσει.
Τρία τηλεφωνήματα έγιναν τις πρώτες ώρες της πρωτοχρονιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για πτώση δέντρων σε δρόμους της πόλης. Έγιναν επίσης κλήσεις για απεγκλωβισμό από ασανσέρ και παροχή βοήθειας.
Πολλά περιστατικά μέθης κλήθηκαν να διαχειριστούν ιατροί και νοσηλευτές στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου τις πρώτες πρωινές ώρες της πρωτοχρονιάς. Όπως αναφέρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πρόκειται για μία συνηθισμένη κατάσταση για την οποία είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Την Πρωτοχρονιά το πρωί, τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού. Στην δοξολογία παρέστησαν βουλευτές, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στη Ρόδο το 2019 επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ρόδου
Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, επισκέφτηκε χθες μεσημέρι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στη Ρόδο το 2019.
Ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,8 κιλών, ήταν το πρώτο παιδί του 2019, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στις 04:30πμ. Ο κος. Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Άννα Ζωάννου συνεχάρη τη μητέρα Άννα Αγαλιανού και της ευχήθηκε η κόρη της να είναι γερή, καλότυχη και ευτυχισμένη, ενώ έδωσε συμβολικά δώρα για το παιδί, τονίζοντας ότι: «Η έλευση στον κόσμο του πρώτου παιδιού της χρονιάς συμβολίζει τη συνέχεια της ζωής και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». Η μητέρα αντευχήθηκε στον δήμαρχο ένα υγιές και δημιουργικό έτος.
Ο δήμαρχος, αφού αντάλλαξε ευχές με το μαιευτήρα-γυναικολόγο Βασίλη Παπαμαργαρίτη, και τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής Συμεών Ψαρά, για ένα ευτυχισμένο έτος, ευχήθηκε υγεία για όλους τους κατοίκους της Ρόδου.
«Οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας δίνουν καθημερινό αγώνα για να ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο έργο τους, και ευχόμαστε στους Ροδίτες και όλους τους Δωδεκανήσιους υγεία και καλή τύχη το 2019» δήλωσε ο δήμαρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου