Ρεπορτάζ

22.929 ευρώ για συναυλία playback της Φουρέιρα στη Σύμη!

Η Σύμη, μετά βαΐων και κλάδων, υποδέχθηκε τη γνωστή αοιδό Ελένη Φουρέιρα, για μια συναυλία, που όπως είπε και ο απόλυτος παράγοντας του νησιού «ετάραξέ μμας».
Η συναυλία, δόθηκε το βράδυ της 1ης Αυγούστου και επί σκηνής ήταν η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, μαζί με ακόμα έναν νεαρό που από το βάθος έκανε (υποτίθεται) φωνητικά, τέσσερις χορεύτριες κι ένας μαέστρος (όπως τον αποκάλεσε η καλλιτέχνις) στα πλήκτρα. Αλλα μουσικά όργανα δεν υπήρχαν, άλλωστε δεν χρειαζόντουσαν καθώς το πρόγραμμα ήταν το λεγόμενο «κονσέρβα». Από την αρχή μέχρι σχεδόν το τέλος της συναυλίας (από ώρα 21.30’ έως ώρα 23.45’) εκείνο που απολάμβαναν οι συγκεντρωμένοι Συμιακοί ήταν κάποιο αρχείο με ηχογραφημένες τις διάφορες επιτυχίες της Ελένης. Η ίδια επί σκηνής έδινε απλώς το χρώμα με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά η φωνή της δεν ακούστηκε παρά μόνο μια φορά στο τέλος, σε δυο στίχους.
Μέχρι εδώ καλά, άλλωστε δεν είναι η πρώτη καλλιτέχνις και στα σίγουρα όχι η τελευταία που σε μια τέτοια εκδήλωση τραγουδά playback. Το ανήθικο της κατάστασης βρίσκεται στην αμοιβή. Το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 ευρώ + ΦΠΑ, σύνολο 22.929 ευρώ ως δαπάνη γι’ αυτή την εκδήλωση.
Όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ποσό αυτό αναλύεται ως ακολούθως:
– 13.800 ευρώ + ΦΠΑ αμοιβή των καλλιτεχνών της βραδιάς
– 2.810,19 + ΦΠΑ αεροπορικά εισιτήρια (σημειώνεται ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η ίδια καλλιτέχνις έχει προγραμματισμένη συναυλία στη Ρόδο)
– 920 ευρώ + ΦΠΑ εστίαση
– 960 ευρώ + ΦΠΑ διαμονή
Οι κανόνες φιλοξενίας επιβάλλουν ασφαλώς την κάλυψη δαπάνης διανυκτέρευσης και διατροφής των καλλιτεχνών. Είναι δαπάνες εκ των ων ουκ άνευ και οι νησιώτες έχουν να υπερηφανεύονται για τη φιλοξενία τους. Ομως τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα συγκρότημα που ήδη βρίσκεται στην περιοχή και έξτρα καθαρή αμοιβή 13.800 ευρώ + ΦΠΑ για ένα play back ήταν μεγάλη προσβολή για εκείνους που στάθηκαν στην πλατεία να απολαύσουν την εκκίνηση ενός φεστιβάλ που έζησε ένδοξες στιγμές κατά το παρελθόν . Σημειώνεται πως η απόφαση για την όλη αμοιβή ελήφθη από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Σύμης (η μειοψηφία απουσίαζε, όπως αναφέρεται στη Διαύγεια)!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΚΟΥΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    06.08.2019 19:21

    ΕΠΕΙΣ ΣΑΝ “ΚΑΛΉ ΕΛΛΗΝΙΔΑ”,ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΌ ΔΙΚΕΦΑΛΟ +!!!!ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ “ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΉΣ ΣΥΜΗΣ +!!!!
    ΚΑΤΣΙΦΑΣ+!!!!.-

  • simon sam    04.08.2019 00:15

    Με 23 χιλιάρικα σαν Δήμος μπορείς να αγοράσεις και να δωρίσεις μουσικά όργανα σε όλα τα παιδιά της Σύμης. Μπορείς να κάνεις περισσότερο χρήσιμα πράγματα για τον τόπο σου από το να τα σπαταλάς για ένα σόου καραόκε 2 ωρών.

  • Dim    03.08.2019 21:22

    “Αρθρογράφε”!!είσαι βλαχαρας κ άσχετος.αυτο που είδες δεν ήταν playback..αλλά κ ούτε συναυλία ήταν ένα σόου το οποίο δεν πρόκειται κ να ξαναδείς. Αυτό που λες playback είναι από το dj support δηλαδή σαν καραόκε το οποίο από πίσω η μουσική κ τραγουδάει η καλητεχνης.ΗΕλενη είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη στο είδος στης κ μην ξεχνάς ότι πέρσι την προσκύνησε όλοι η Ευρώπη.Η οποία έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους, διαφήμισε την Σύμη σε όλον τον κόσμο κ είπε τα καλητερα λόγια για το νησί.οσο για τα χρήματα κ λίγα πειρε!!!!!!

Σχολιασμός άρθρου