Τοπικές Ειδήσεις

Mάικ Aγγελιάδης: «Σε πολύ καλό δρόμο η επένδυση στο Γκολφ Αφάντου»

Την πεποίθηση αλλά και την ευχή ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της μερίδας στο Γκολφ Αφάντου, για την οποία…. ταλαιπωρείται εδώ και πολλές δεκαετίες, εξέφρασε χτες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με αφορμή την υπογραφή για τις διαδικασίες των υδατοδρομίων σε όλα τα νησιά, ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας κ. Μάικ Αγγελιάδης.
Ο Έλληνας μαραγκός από την Σύμη που μετανάστευσε στις ΗΠΑ, κατάφερε να κάνει το «αμερικανικό όνειρο» πραγματικότητα, με απλά, σταθερά και στοχευμένα βήματα. Σκαρφάλωσε ψηλά στη λίστα με τους πλουσιότερους ομογενείς και πρόσφατα αποφάσισε να κάνει την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα.
Ο Μερκούριος, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, Μάικ Αγγελιάδης ήταν ένας από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για την έκταση του ΕΟΤ στην Αφάντου Ρόδου. Τελικά το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού δυο εταιρείες έναντι του ποσού 42,1 εκατ. ευρώ, μία εκ των οποίων του κ. Αγγελιάδη. Για την ακρίβεια, από τα 1.615 στρέμματα της συνολικής έκτασης, η εταιρία του Μ. Αγγελιάδη εκμίσθωσε για 50 χρόνια τα 1.360 στρέμματα. Από αυτά, τα 530 στρέμματα θα γίνουν ένα σύγχρονο γήπεδο γκολφ και στα υπόλοιπα θα ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές κατοικίες, με στόχο να μετατραπεί η Ρόδος στο «Νούμερο 1 προορισμό» σε όλη την Ελλάδα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια τοποθέτηση «από καρδιάς» ο κ. Αγγελιάδης, υπογράμμισε αφενός την προσωπική του περιπέτεια όλα αυτά τα χρόνια για την επίτευξη της επένδυσης και αφετέρου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τις δικές του προσπάθειες:
«Τελείωσα το γυμνάσιο στην Σύμη και πήγα στην Αμερική το 1960. Ήταν πολύ σκληρή η δουλειά για τους μετανάστες. Δεν είμαι ο μόνος πολύ επιτυχημένος στην Αμερική. Με την σκληρή δουλειά, κατορθώσαμε να κάνουμε πραγματικότητα το ‘αμερικανικό όνειρο’ –δηλαδή να δημιουργήσουμε κάτι για την οικογένεια και να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας. Επισκέπτομαι την Ελλάδα από το 1969 και έκτοτε, έρχομαι κάθε χρόνο. Το 1993 με πρωθυπουργό τότε, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ είχε πεθάνει η μητέρα μας, πήρα ένα αυτοκίνητο κι έκανα βόλτα. Μπήκα μέσα στην Αφάντου, για πρώτη φορά. Είδα κάτι κτήρια ρημαγμένα, έτοιμα να καταρρεύσουν. Ρώτησα κι έμαθα κι έκτοτε ενδιαφέρθηκα να κάνω μια μεγάλη επένδυση. Έκανα επαφές με την τότε ΕΤΒΑ αλλά δεν είχα καμία ανταπόκριση δεν πήρα ποτέ απάντηση. Για πολύ καιρό, ρωτούσα τι έγινε με την Αφάντου έως που έγινα βαρετός. Όταν πριν 4-5 χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ το έβγαλε προς πώληση και όχι ενοικίαση, ενδιαφέρθηκα. Έδωσα προσφορά και για τα δύο τμήματα. Στο βόρειο τμήμα υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος έδινε συνεχώς προσφορές ενώ για το νότιο τμήμα, υπήρχε μια παράγραφος που έλεγε για καλύτερη προσφορά. Έμαθα ότι ενδιαφερόταν ο ξενοδόχος κ. Νικολαϊδης με την TUI και είπα ότι δεν είχα σκοπό ούτε να πάρω όλη την έκταση, ούτε να γίνω ξενοδόχος. Τα σχέδιά μου ήταν άλλα» όπως υπογράμμισε.
Ο ομογενής επιχειρηματίας, έκανε αναφορά στις συνεχείς επαφές που είχε όλες αυτές τις δεκαετίες με τους υπουργούς των κυβερνήσεων στην Ελλάδα αλλά μέχρι και σήμερα, δεν προχωρούσε τίποτε.
«Δυστυχώς, εντελώς ξαφνικά, ο τότε υπουργός κ. Μπαλτάς ανακήρυξε όλη την έκταση στην Αφάντου, αρχαιολογικό χώρο! Εμείς όταν υπογράψαμε δεν γνωρίζαμε ότι υπήρξαν ευρήματα…» όπως είπε, συγχαίροντας προσωπικά τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που τον ενθάρρυνε να συνεχίσει, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες –κυρίως απέναντι στα ζητήματα αρχαιολογίας.
«Κάποια στιγμή, βαρέθηκα. Κουράστηκα από όλες τις υποσχέσεις ενώ δεν γινόταν τίποτε. Τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση, δείχνει πως έχει την βούληση να προχωρήσει. Ο νέος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε στην Ρόδο για διακοπές κι έτσι είχαμε μια ευκαιρία να μιλήσουμε για το θέμα. Μου τηλεφώνησε και πήγαμε στην Αφάντου να την δούμε από κοντά. Είναι λυπηρό να μην αξιοποιούνται τέτοιες εκτάσεις…» όπως είπε.
Καταλήγοντας, ο κ. Αγγελιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του:
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Μετά την αξιοποίηση του Ελληνικού έχει σειρά η επένδυση στ’ Αφάντου και άλλα όπως μία επένδυση στην Κέρκυρα, οι Σκουριές κ.λπ. Μέχρι το τέλος του χρόνου τ’ Αφάντου είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Εύχομαι να είμαστε καλά και να τα καταφέρουμε. Θα περάσει σίγουρα ένας ακόμη χρόνος για τις άδειες, οπότε… εύχομαι να ξεκινήσουν κάποτε οι εργασίες. Μην ξεχνάτε ότι το έργο αυτό, όταν ολοκληρωθεί θα φέρει στην Ρόδο τον τουρίστα που δεν φορά το ‘βραχιολάκι’ ενώ θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν με τουρίστες όλο το χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ    04.09.2019 22:59

    Πολυ σωστές και λογικές οι παρατηρήσεις του κ. Sotiri

  • Sotiris    04.09.2019 17:57

    Ωραία να δώσετε και δουλειά σε ντόπιους όμως απ τα γύρω μέρη όχι να έρχονται να δουλεύουν αλλοδαποί όπως πχ στα Κολύμπια !

    Και να αφήσετε τον κόσμο να κολυμπά ελεύθερα στην παραλία, το καλοκαίρι η θάλασσα αυτή είναι η μόνη δροσιά από ζέστη και υγρασία για χιλιάδες οικογένειες του νησιού !

    Να τα λέμε και αυτά !!!!

Σχολιασμός άρθρου