Ρεπορτάζ

Δικαιώθηκε και με τη… βούλα από το Σ.τ.Ε ο κ. Βασ. Παπανικόλας

Στα χέρια του κ. Βασίλη Παπανικόλα βρίσκεται πλέον το επικυρωμένο αντίγραφο της αρ. 1441/2019 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «δ», με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του Σύριζα (Ξανθού – Πολάκη) για την παύση από τα καθήκοντά του ως διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου.
Ο κ. Βασίλης Παπανικόλας, με αφορμή την επίδοση της απόφασης, κάνει λόγο για σημειολογική ήττα της μικροκομματικής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι χρειάζονται πλέον γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, που να μετατρέπουν τις θέσεις-λάφυρα για τον εκάστοτε νικητή των εκλογών, σε θέσεις μονίμων διοικητικών στελεχών που θα προσλαμβάνονται με αδιάβλητες διαδικασίες.
Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Παπανικόλας, αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα έφθασε στα χέρια μου το επικυρωμένο αντίγραφο της αρ. 1441/2019 Απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας (την οποία είχε αποκαλύψει από τις 21-09-19 η έγκριτη τοπική εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της Ρόδου”).
Με την Απόφαση αυτή, ακυρώνεται η Κοινή Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του Σύριζα (Ξανθού – Πολάκη), η οποία αναιτιολόγητα με είχε παύσει πρόωρα (για προφανείς κομματικούς αποκλειστικά λόγους) από τα καθήκοντα του Διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω – Καλύμνου.
Ηττήθηκε σημειολογικά έτσι, η μικροκομματική πρακτική του Σύριζα στον τομέα της στελέχωσης αυτών των ευαίσθητων θέσεων του κράτους (η οποία -για να είμαστε ειλικρινείς- διαδέχθηκε ανάλογες πρακτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ)… Ηττήθηκε, αλλά έχω πια την πολιτική ωριμότητα να μην πιστεύω ότι πρόκειται να εξαλειφθεί αυτό, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, αν δεν ληφθούν κάποτε γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες σ’ αυτή τη χώρα, που να μετατρέπουν τις θέσεις-λάφυρα για τον εκάστοτε νικητή των εκλογών, σε θέσεις μονίμων διοικητικών στελεχών που θα προσλαμβάνονται με αδιάβλητες διαδικασίες,θα είναι γνώστες των καθηκόντων τους και θα παραμένουν ανεξαρτήτως κυβερνήσεων στα καθήκοντά τους..
Η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί ευκαιρία.. Θα το τολμήσει όμως αυτό το πολιτικό σύστημα ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε άσχετους κομματικούς αλεξιπτωτιστές στις θέσεις-λάφυρα του Δημοσίου;».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου