Ειδήσεις

Χωρίς ιατρική κάλυψη ολόκληρη η Νότια Ρόδος

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προγραμματίζουν οι δέκα πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού για την προσεχή Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Αυτό αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Γεννάδι, με αντικείμενο την συνεχή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή –γενικότερα- με αφορμή και την μετάθεση των δύο γιατρών από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου στη Σύμη και από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Απολακκιάς στην Χάλκη.
Θυμίζουμε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, οπότε η 2ηΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, αποφασίζει να μεταφέρει ιατρικό προσωπικό από τις μονάδες υγείας της Ρόδου ή άλλων νησιών, στα μικρότερα νησιά.
Με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γενναδίου κ. Γιώργος Μανωλάκης εμφανίσθηκε κατηγορηματικός και ξεκαθάρισε πως είναι όλοι οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού της Ρόδου, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν λύσεις και μάλιστα με δυναμικό τρόπο.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γεννάδι, συμμετείχαν τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου, που αποτελείται από πολίτες οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας της περιοχής και κάτοικοι που θέλησαν να εκφράσουν την έντονη αγωνία τους για την δημιουργηθείσα κατάσταση.
«Κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τώρα, μέσα στην τουριστική περίοδο, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς Αιγαίου, μας παίρνει γιατρούς. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου εξυπηρετεί περιστατικά των γύρω περιοχών και χωριών. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Κινδυνεύουμε όλοι και τα παιδιά μας. Μένουμε με δύο γιατρούς γενικής ιατρικής όχι μόνον η δική μας κοινότητα αλλά και γύρω χωριά. Εμείς αποφασίσαμε να κατέβουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Ρόδου να συναντήσουμε τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και μετά θα πάμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να δούμε τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και θα ζητήσουμε την παρέμβασή τους. Από εκεί και πέρα, αν μείνουν πάλι τα χωριά μας χωρίς γιατρούς, είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και να διαμαρτυρηθούμε» δήλωσε ο κ. Γ. Μανωλάκης.
Ο κ. Μανωλάκης μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως τόσο οι δέκα πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού όσο και οι κάτοικοι, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις για τα θέματα υγείας και την υποβάθμιση που υφίστανται κάθε χρόνο με την υποστελέχωση των μονάδων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων κ.λπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου