Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ Αττικής για «μαϊμού» ενδύματα στη Ρόδο

Aύριο θα εξεταστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου υπόθεση με κατηγορούμενη για πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος αλλά και για αθέμιτο ανταγωνισμό μια 48χρονη κάτοικος Ρόδου, με καταγωγή από το Κιλκίς, που συνελήφθη από κλιμάκιο ελέγχων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής σε γνωστό ξενοδοχείο στο Γεννάδι.
‏Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 26χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, που έχει ως αντικείμενο εργασιών εμπόριο ενδυμάτων – τουριστικών ειδών.
Οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ μετέβησαν την 4η Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο και διενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα το οποίο λειτουργούσε η κατηγορούμενη και στο οποίο διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 1.039 τεμάχια που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά) και τα οποία προέρχονται από την Τουρκία, όπως προκύπτει από την ειδική σήμανση προέλευσης – καταγωγής των προϊόντων.
Για τα προϊόντα αυτά δεν προσκομίσθηκαν παραστατικά νόμιμης εισαγωγής και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεταξύ άλλων ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και την Ε.Ε..
Οπως προκύπτει από την τιμή πώλησης που έφεραν τα εμπορεύματα οι κατηγορούμενοι θα αποκόμιζαν όφελος ύψους 65.090,27 ευρώ.
Η ζημιά που προκλήθηκε σύμφωνα με πραγματογνώμονες των δικαιούχων σημάτων Αrmani, Hugo Boss, Chanel, Dolce & Gabbana, Christian Lacoste, Levi’s, Michael Kors, Moncler και Phillip Plein προσδιορίζεται στα 175.415 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Αποστολά.
-Το κλιμάκιο των επιθεωρητών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διενήργησε κι άλλους ελέγχους σε καταστήματα στο νησί και τα αποτελέσματα αυτών αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
-Αθώα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μια κάτοικος Ρόδου, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών πρωτοδίκως για το αδίκημα της παράβασης του Ν. 2239/1994.
Η υπόθεση είχε εκδικαστεί την 24η Μαρτίου 2015 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου και η κατηγορούμενη αντιμετώπισε τα αδικήματα της χρήσης πλαστού, της απάτης, της παράβασης του ΝΔ 136/1946, του Ν. 146/1914 και του Ν. 2239/1994, ύστερα από έγκληση που υπεβλήθη από την εταιρεία Louis Vuitton διότι κατελήφθη την 10η Σεπτεμβρίου 2010 στο Φαληράκι Ρόδου να διαθέτει προς πώληση προϊόντα που έφεραν επ’ αυτών κατ’ απομίμηση άλλως παραποίηση τα κατοχυρωμένα σήματα της.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου