Τοπικές Ειδήσεις

Ετοιμος να επενδύσει σε ακόμη δύο γήπεδα γκολφ στη Ρόδο ο Μάικ Αγγελιάδης

Σειρά επαφών με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο αλλά και με υπουργούς και επιτελείς της Κυβέρνησης, προεξέχοντος του υπουργού Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη, θα έχει στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο ομογενής επιχειρηματίας Μερκούριος (Μάικ) Αγγελιάδης, προκειμένου να εξεύρει έκταση στο νησί της Ρόδου για νέα επένδυση σε δεύτερο γήπεδο γκολφ, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πρώτη στο γκολφ Αφάντου.

Όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατική», ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ήδη συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΥΔ προκειμένου να εξεύρει χώρο εμβαδού 350 στρεμμάτων περίπου για την διαμόρφωση και λειτουργία και δεύτερου γηπέδου γκολφ στο νησί.
Σκοπός της δεύτερης επένδυσης είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πρώτη για να καταστεί συνολικά το νησί ένας ιδανικός προορισμός για τουρισμό γκολφ.
Πιο συγκεκριμένα από μελέτες που έχει στην διάθεσή του ο επενδυτής, έχει προκύψει ότι τουρίστες υψηλών βαλαντίων που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για το αγαπημένο τους άθλημα αλλά και ανάλογες αθλητικές οργανώσεις επιλέγουν προορισμούς που διαθέτουν κατ’ ελάχιστον δύο γήπεδα γκολφ.
Αυτό διότι οι διαδρομές, οι αποστάσεις, οι λεγόμενες “τρύπες” στα γήπεδα που αθλούνται καθίστανται γνωστές σ’ αυτούς μετά από λίγες επισκέψεις με αποτέλεσμα να ελλείπει το στοιχείο του «suspense». Επιπλέον για τις προπονήσεις τους οι εκλεπτυσμένοι και μυημένοι στο άθλημα προτιμούν περισσότερα του ενός γηπέδου.
Χθες ο κ. Αγγελιάδης, δήλωσε στην «δημοκρατική», ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που βρεθεί και τρίτη έκταση, που θα μπορεί να αξιοποιήσει, θα λειτουργήσει και τρίτο γήπεδο γκόλφ.
Πιο συγκεκριμένα στόχος του κ. Αγγελιάδη είναι να δεσμευτεί προς τον σκοπό αυτό τμήμα εκτάσεως του δημοσίου στον Καλαμώνα, διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή τμήμα 340 στρεμμάτων στην περιοχή «Θεοτόκος» στα Κολύμπια ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου ή αγρόκτημα εμβαδού 500 στρεμμάτων περίπου στην Κάλαθο δίπλα στον Γαδουρά.
Ενδεικτικό των προθέσεων του επενδυτή, είναι και το γεγονός ότι επιδιώκει να εντάξει στο master plan του γκολφ Αφάντου και ελικοδρόμιο για την εξυπηρέτηση των πελατών του.
Το master plan προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας, εξάστερων ξενοδοχείων, παραθεριστικών κατοικιών, γηπέδου γκολφ ευρωπαϊκών προδιαγραφών και οικιών για τους γκόλφερς, γηπέδων τένις, εγκαταστάσεων και για άλλα αθλήματα, κέντρο αποκατάστασης για ΑμεΑ που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί και δεν έχουν τη δυνατότητα ελλείψει υποδομών.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία μαρίνας, στην οποία θα δένουν οι επισκέπτες τα πλωτά παλάτια τους.
Ο προϋπολογισμός για το έργο της M.A. Angeliades Inc πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και ο στόχος είναι να ενταχθεί το γκόλφ Αφάντου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του έργου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Marion Mordan    07.09.2019 13:05

    2 for kos would benefit too as its an all year round sport and employment for local people as well as bringing better clients which all helps the local economy. Also you need to address flights for the winter so that you can fly directly from other European airports instead going via Athens.

  • Panayotis Diakovasilis    06.09.2019 10:03

    Υπάρχει χώρος για 6 με 8 γήπεδα γκολφ στην Ρόδο ,στη Μαγιορκα υπάρχουν 22 γήπεδα και έτιμαζουν αλλά 2 με περίπου 40000 επισκέπτες τον χιμονα ,και αν κυταξουμε απέναντι μας υπάρχουν 12 γηπεδα ,πόλοι φοιλοι πάνε μια και δυο φορές κάθε χοιμονα

Σχολιασμός άρθρου