Αθλητικά

Νίκος Κουρμπανάς: «Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με βαθμολογική κατάταξη»

• «Συγχαρητήρια στην Ρόδο που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα»

Ο πρώην προπονητής του Α.Σ. Ρόδος Νίκος Κουρμπανάς μίλησε στην mikriliga.com για τις αποφάσεις της ΕΠΟ και το θέμα της αναδιάρθρωσης, συγχαίροντας τα «ελάφια» για την δίκαιη κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα, πρέπει να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ελληνική κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με μία πανδημία. Η πανδημία αυτή επηρέασε άμεσα την καθημερινότητα όλων των πολιτών, την οικονομία της χώρας και το πιο σημαντικό, απείλησε την υγεία όλων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λογικό ήτανε να επηρεαστεί και ο κόσμος του αθλητισμού. Οι προπονήσεις ξαφνικά σταμάτησαν για χρονικό διάστημα παραπάνω των 50 ημερών. Οι αθλητικοί χώροι απομονώθηκαν και οι ποδοσφαιριστές ήρθαν σε μερική απραξία, λόγω των συνθηκών.
Με το σκεπτικό, ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό του ανθρώπου, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν, ότι ο συχνωτισμός και η σωματική επαφή, απειλεί την εμφάνιση του ιού. Τότε εκτιμώ, ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας για διακοπή, προασπίζει την υγεία όλων των συμμετεχόντων στο άθλημα του ποδοσφαίρου.
Πέραν όλων αυτών, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, τρία παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, αποδίδει την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Παραδείγματως χάρην, η ομάδα της Ρόδου, απολύτως δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια, τόσο στην διοίκηση, στο προπονητικό team αλλά και στους ποδοσφαιριστές για αυτήν την επιτυχία, όπως βέβαια και στους άλλους πρωταθλητές».
Όσο για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο να γίνει αναδιάρθρωση στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Ότι απόφαση αν παρθεί να έχει προοπτική και βάθος χρόνου. Αντικειμενικό πρόβλημα των μικρών κατηγοριών, είναι η οικονομική επιβίωση των ομάδων στον κύκλο του πρωταθλήματος. Αμαυρώνεται η αξιοπιστία του αθλήματος, όταν ομάδες εγκαταλείπουν πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου