Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση στον Yφυπουργό Υγείας του Βουλευτή Ιωάννη Παππά για το νοσοκομείο Ρόδου και την ογκολογική κλινική

Με παρέμβαση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς εξέθεσε το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του ογκολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στον Υφυπουργό υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη.
Το ογκολογικό τμήμα του ΓΝΡ εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νομού Δωδεκανήσου και ο ένας και μοναδικός γιατρός, που υπηρετεί αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος για την εξέταση όλων των ογκολογικών ασθενών, για το εξατομικευμένο σχήμα χημειοθεραπείας των 700 ασθενών, πέραν των τακτικών ελέγχων και των εξετάσεων των νέων ασθενών.
Λόγω της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος της Ρόδου, χρειάστηκε πολλοί καρκινοπαθείς να διακόψουν τις θεραπείες τους, μέχρι να επανέλθει από την άδειά του ο μοναδικός ιατρός του τμήματος, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
Το διάστημα της απουσίας του , οι καρκινοπαθείς δεν μπορούσαν να υποβληθούν στις χημειοθεραπείες τους, είτε να κάνουν επανέλεγχο, είτε να γράψουν εξετάσεις, προκαλώντας μείζον κοινωνικό ζήτημα.
Με τον υφυπουργό συζητήθηκε επιπλέον η ηρωική προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού καθώς και του διοικητικού προσωπικού, που παρά τις ελλείψεις καταβάλλουν τα μέγιστα ώστε να φέρουν εις πέρας το επίπονο έργο που τους έχει ανατεθεί.
Το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΓΝΡ αλλά και συγκεκριμένα της ογκολογικής κλινικής, μας αφορά όλους, γι’ αυτό το λόγο δεσμεύτηκε ο κ Υφυπουργός να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου