Τοπικές Ειδήσεις

ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου: Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Ρόδου

Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της στήριξης των δομών που ασχολούνται με την ενδυνάμωση των γυναικών καθώς επίσης και των ίδιων των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση και φιλοξενούνται στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, με πρωτοβουλία της Υπευθύνου Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων ΔΔΕΠ (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου κ. Διακίδη-Κώστα Αικατερίνης επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Ρόδου στις 31-12-2019.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τις υπεύθυνες της δομής για τα θέματα της έμφυλης βίας, για το έργο που επιτελείται, επισημαίνοντας τη δική μας πρόθεση για συνεχή επικοινωνία, συνεργασία και ενίσχυση του έργου τους με κάθε δυνατό τρόπο. Κατά την επίσκεψη μας παραδώσαμε λογοτεχνικά βιβλία που είχαν συλλεχθεί από τις φίλες γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη του τομέα γυναικών προκειμένου να παραδοθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας. Μάλιστα είχε προγραμματιστεί να γίνει εκ νέου συνάντηση και παράδοση επιπλέον βιβλίων αρχές Μαρτίου εν όψει της γιορτής της γυναίκας, η οποία αναβλήθηκε λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή εξαιτίας της επιδημίας του Κορωνοϊού.

Την προσεχή εβδομάδα προγραμματίζουμε την επίσκεψή μας και πάλι στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Ρόδου προκειμένου να παραδώσουμε τα υπόλοιπα βιβλία που συλλέχθηκαν. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις φίλες γυναίκες της ΝΔ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα μας, την εγκάρδια στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας που δείχνει ότι οι γυναίκες ενωμένες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σημαντικά.

Κατά την επίσκεψη μας στο εν λόγω Κέντρο παρευρέθηκαν η Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων κ. Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα, η Γραμματέας της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου κ. Σοφία Χατζηγεωργίου, τα μέλη του Τομέα Γυναικών κ. Κατερίνα Κούρου, κ. Σοφία Ιωακείμ-Τσέρκη και κ. Μαρία Καντή. Θα θέλαμε να εξαίρουμε την άμεση ανταπόκριση και συμβολή στο κάλεσμα μας επίσης των μελών του τομέα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας της κ. Ελένης Παππά, της κ. Σοφίας Χατζημιχαήλ-Ταρασλιά, της κ. Βάσιας Μπαρδοπούλου, της κ. Έλενας Κουνάκη, της φίλης συγγραφέως κ. Χρύσας Χανέση-Αλεξάκη, της φίλης κ. Μαριέττας Παπαβασιλείου και όλων συνολικά των φίλων Γυναικών της ΝΔ που χάρισαν απλόχερα λογοτεχνικά βιβλία από την βιβλιοθήκη τους για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.

Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής & ισότητας Φύλων της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου