Τοπικές Ειδήσεις

Η HOPEgenesis βάζει χρώματα στα όνειρα των νέων ανθρώπων της… ξεχασμένης Eλλάδας

Στην “άγονη” γραμμή, στις μικρές, ξεχασμένες από το κεντρικό κράτος γωνιές του Αιγαίου, εκεί όπου η αναγεννάται η ελπίδα και γεννιέται η ζωή, εκεί βρίσκονται οι άνθρωποι της HOPEgenesis, που κόντρα στην μιζέρια των καιρών, βάζει χρώματα στα όνειρα των νέων ανθρώπων τολμούν να μείνουν στον τόπο τους!
Με έτος ίδρυσης το 2015, η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα.
Πλέον, οι γεννήσεις με τη στήριξη της HOPEgenesis έχουν ξεπεράσει τις 90 με πολλά από τα παιδιά αυτά να έχουν γεννηθεί στα Δωδεκάνησα!
Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι 15 έμπειροι επαγγελματίες από τομείς όπως η ιατρική περίθαλψη, η επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός. Η ομάδα υποστηρίζεται από γυναικολόγους, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όραμα με τη HOPEgenesis.
Επί του παρόντος, 60 εθελοντές είναι ενεργοί, οι οποίοι συμμετέχουν στην καθημερινή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού.
Από το 2017 περισσότερα από 1500 άτομα έχουν ενταχθεί στη HOPEgenesis ως φίλοι. Η υποστήριξή τους υπήρξε καθοριστική για την ίδρυση αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.
Επιπλέον, πάνω από 80 μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι ήδη συνεργάτες. Η υποστήριξη που παρέχουν γίνεται με ποικίλους τρόπους και είναι κρίσιμη για τις καθημερινές δραστηριότητες της HOPEgenesis. Πλέον σημαντική είναι η υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Λάτση, που καλύπτουν λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης.
Η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων αποτελείται από 16 εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν πολυετή εμπειρία στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και είναι καίριες για τη στρατηγική και την προσέγγιση.
Επιπλέον, λειτουργεί Επιστημονικό Συμβούλιο που αποτελείται από 11 διακεκριμένους επιστήμονες από τον τομέα της ιατρικής για να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.
Η Ιατρική Ομάδα αποτελείται από 50 γιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε 15 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται και επικεντρώνεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μεμονωμένα χωριά της ηπειρωτικής χώρας και απομακρυσμένες νησιωτικές κοινότητες.
Εχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 317 ηπειρωτικά χωριά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015. Συνεργάζεται με 16 Ιατρικά Κέντρα-Μαιευτήρια στις πόλεις: Αγρίνιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Κοζάνη, Λαμία, Λαρισα, Πάτρα, Ρόδος, Σύρος, Χίος.
Η προσοχή της οργάνωσης στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν καθώς και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.
Η «HOPEgenesis» μέσω του ειδικού προγράμματος, έχει ως απώτερο στόχο να συμβάλει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας και σε αυτήν μπορούν να απευθυνθούν:
-Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν από τις περιοχές δράσης του οργανισμού των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι
-Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν και κατοικούν μόνιμα σε απομονωμένη περιοχή της Ελλάδας, που δεν είναι ήδη καταγεγραμμένη στις περιοχές δράσης της HOPEgenesis!
Από τα Δωδεκάνησα, στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Τήλος, η Χάλκη, η Κάσος, η Αστυπάλαια, η Ψέριμος, η Πάτμος, οι Αρκιοί και οι Λειψοί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου