Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλα πάρτι στήνονται και στη Ρόδο από νεαρούς!

Μεγάλα πάρτι στήνονται κάθε βράδυ στην πλατεία πίσω από την Περιφέρεια και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού. Δεκάδες νεαροί προσέρχονται κάθε βράδυ για να… γιορτάσουν τη λήξη της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα κοινωνικής απομόνωσης και αυτοπεριορισμού. Σαφώς, τέτοιες μαζώξεις δεν επιτρέπεται να γίνονται, καθώς ισχύουν τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Με το που πέφτει το σούρουπο αρχίζουν να προσέρχονται οι παρέες των νεαρών, οι οποίοι πίνουν (ακόμη και από το ίδιο το μπουκάλι) και διασκεδάζουν χωρίς να σκέφτονται τον κορωνοϊό. Δεν τηρούν την απαιτούμενη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους και κανείς τους δεν φοράει μάσκα προστασίας.
Επιδίδονται σε κόντρες με τα μοτοποδήλατα και σε drifting με τα αυτοκίνητα! Παραμένουν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και αφήνουν πίσω τους σωρούς σκουπιδιών! Μοιάζει με τα ξέφρενα πάρτι που στήνονται στην Αγία Παρασκευή και έχουν αναστατώσει το πανελλήνιο!
Η ίδια περίπου η εικόνα συνωστισμού παρατηρείται και στον πεζόδρομο της 7ης Μαρτίου στο Μαντράκι! Μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν, σταματούν στα υπαίθρια σταντ επί του πεζόδρομου για να προμηθευτούν αναψυκτικό ή ένα παγωτό, κάθονται στα παγκάκια για να απολαύσουν τον καθαρό αέρα, που τόσο τους έλειψε την περίοδο του… εγκλεισμού. Κανείς δεν τηρεί και εδώ τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας! Όλοι συμπεριφέρονται σαν να αποτελεί ο Covid-19 παρελθόν!
Μπορεί η Ελλάδα να έχει περάσει στην πρώτη φάση της άρσης των μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά τα υπαίθρια πάρτι που οργανώνονται, στη Ρόδο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, έχουν θορυβήσει τις αρχές και τις έχουν θέσει σε συναγερμό.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι τέτοιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται και αν χρειαστεί η πολιτεία θα παρέμβει.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρόδος τήρησε με ευλάβεια μέχρι τώρα τα μέτρα περιορισμού, καταφέρνοντας να έχει ελαχιστότατα κρούσματα. Μπορεί να έχουν χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα και από τη Δευτέρα 11 Μαΐου να τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση της άρσης του lockdown, οι ειδικοί τονίζουν όμως πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, προκειμένου να μην ανατραπεί η καλή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου