Τοπικές Ειδήσεις

Εγινε η παράδοση – παραλαβή της νέας προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σε πολύ καλό κλίμα και υψηλό πολιτικό πολιτισμό πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο η παραλαβή – παράδοση του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Ευάγγελο Μανδρακό στον κ. Μιχάλη Σοκορέλο.
Οπως γράφουμε σε άλλες σελίδες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Σεπτεμβρίου, εκλέχθηκε το νέο προεδρείο. Συγκεκριμένα με 46 ψήφους υπερψηφίστηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Σοκορέλος (πρόεδρος από την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη), Σάββας Διακοσταματίου (αντιπρόεδρος από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου) και Δημήτρης Ιωσήφ (γραμματέας από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού).


«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα τόσο για μένα, όσο και για τον κ. Σοκορέλο. Παραδίδω την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου σε ένα αγαπητό συνάδελφο, σε ένα άνθρωπο που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια με την πορεία του ως γιατρός και όχι μόνο. Αποτελεί τιμή για εμένα να παραδίδω τη σκυτάλη σε έναν συνάδελφο ο οποίος τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και είναι μέλος της νέας δημοτικής αρχής.
Η θέση του προέδρου, πέρα από ιδιαιτέρως τιμητική, συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Προσωπικά, ως ρευματολόγος, τις δυσκαμψίες και τις αγκυλώσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπόρεσα να τις αντιμετωπίσω, εσείς κε Σοκορέλο ως χειρουργός, θα τα καταφέρετε καλύτερα…», είπε ο κ. Μανδακός, συμπληρώνοντας πως: «Κάποιες στιγμές είχα την αίσθηση ότι ο μόνος γιατρός που θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με όλη αυτή τη βαβούρα στο δημοτικό συμβούλιο, θα ήταν ένας ψυχίατρος».
Ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο πήχης ανεβαίνει με τον κ. Σοκορέλο ψηλά. Τόνισε ότι η σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου απαιτεί ο επόμενος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και παρέδωσε στον κ. Σοκορέλο το κουδούνι για να επιβάλλει την τάξη και τα κλειδιά της αίθουσας συνεδριάσεων.
Ο κ. Σοκορέλος ευχαρίστησε τον νέο δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη που τον πρότεινε για τη συγκεκριμένη θέση αλλά και όλους όσοι τον ψήφισαν. «Να ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια τον καλό φίλο και συνάδελφο Βαγγέλη Μανδρακό. Είμαστε συνάδελφοι και μας συνδέουν δεσμοί φιλίας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να με προτείνει για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος κ. Καμπουράκης, αλλά και που με ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων… Αυτή η ευρεία αποδοχή αφενός με τιμά και αφετέρου με αναγκάζει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποδείξω στο Σώμα αλλά και στο ροδιακό λαό ότι αυτή τους επιλογή θα δικαιωθεί. Όπως είχα πει προεκλογικά, δεν θα λέμε μεγάλα λόγια… θα είμαστε εδώ στο τέλος της τετραετίας για να δείξουμε το έργο μας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όχι μόνο τον κ. Μανδρακό αλλά όλους τους συναδέλφους απ’ όλους τους συνδυασμούς που με ψήφισαν ή όχι και να ζητήσω απ’ όλους τη βοήθεια στο δύσκολο έργο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που είναι στην ουσία μία μικρογραφία της Βουλής των Ελλήνων. Θα προσπαθήσω λοιπόν τυπικώς, να ακολουθώ τον κανονισμό χωρίς παρεκκλίσεις, να είμαι ουδέτερος για το καλό του δημοτικού συμβουλίου και όλων των παρατάξεων», δήλωσε ο κ. Σοκορέλος και τόνισε ότι δεν είναι η αυστηρότητα η σωστή συνταγή για την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου και πιο σημαντικού συλλογικού οργάνου του νησιού, αλλά η σωστή διαχείριση (της ψυχολογίας και του θυμικού) των ανθρώπων».
Ο κ. Μανδρακός δεν έκρυψε και την πικρία του για… γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα πέντε χρόνια μού αφήνουν μία γλυκιά ανάμνηση. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι υπάρχει το συναίσθημα της πίκρας, της λύπης, της μετάνοιας για κάποια περιστατικά. Αυτά είναι όμως πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Για μένα αυτή η θητεία ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Είχα μία καλή τοπική βουλή μπορώ να πω… Ικανοποιημένος και πλούσιος εμπειριών φεύγω απ΄ αυτή τη θέση».
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σοκορέλος, ευχήθηκε την επόμενη φορά να διεκδικήσει ο κ. Μανδρακός μεγαλύτερο αξίωμα με τον δεύτερο να λέει ότι αυτό αποτελεί μάλλον κατάρα και όχι ευχή…
Και ο πρώην αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Στέργος Στάγκας ευχαρίστηκε τον κ. Μανδρακό για την καλή συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σοκορέλο, ο οποίος όπως είπε, έχει τη μεγάλη εκτίμηση της ροδιακής κοινωνίας. Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ κι εγώ τον κ. Μανδρακό για την άριστη συνεργασία, πράγμα που φανερώνει το γεγονός ότι το 90% των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνες. Σε κάθε συνεδρίαση είχαμε έως και 25 εκτός ημερησίας θέματα. Λυπάμαι που αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τους ιστορικούς Δήμους, Λινδίων, Ιαλυσού, Καμείρου, ενώ ψηφίστηκαν δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη… Επίσης, ενώ με τον Κλεισθένη έσπασαν οι Δήμοι σε Σάμο, Λέσβο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Κοζάνη, η Ρόδος δεν είχε αυτή την τύχη… Ο κ. Σοκορέλος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Ρόδο και όχι μόνο, όποτε χρειαστεί θα είμαι ομόψυχα συμπαραστάτης με τη μακρόχρονη εμπειρία μου. Χαιρετίζω την παρούσα δημοτική αρχή, την οποία στήριξα, καθώς πρεσβεύει νέες αρχές και νέες ιδέες. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις».

«Ευχαριστώ κ. Στάγκα για τα καλά του λόγια. Εγώ είμαι δεκτικός σε συμβουλές κυρίως όταν αυτές προέρχονται από παλαιότερα και έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε, απαντώντας στον κ. Στάγκα ,ο κ. Σοκορέλος.
«Κύριε Πρόεδρε αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να διατηρήσετε τη συνοχή του δημοτικού συμβουλίου… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ως πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα σας πάντα», τόνισε ο πρώην γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Γιαννικουρής.
Ο νέος γραμματέας ΔΣ του δημοτικού συμβουλίου, κ. Δημήτρης Ιωσήφ (επίσης ιατρός) έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι προηγούμενοι έβαλαν ψηλά τον πήχη. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου