Αθλητικά

Βάθρο για Τσαρνά και Ζούνη στη Μεγαλόπολη

Σε… καλοκαιρινό κλίμα πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019, ο 6ος και προτελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MotoCross 2019, στην γνωστή πίστα Motocross Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Οι συμμετοχές των αναβατών έφτασαν τους 94 στις επτά κατηγορίες και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων μετά τον 3ο αγώνα στην Χαλκίδα.

Στην Μεγαλόπολη βρέθηκε και η αποστολή της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος» αποτελούμενη από τους Άρη Τσαρνα, Παναγιώτη Πατσανά  για την κατηγορία MX1 και τον Φραγκίσκο Ζούνη για την κατηγορία MX2.

Ο Άρης Τσαρνάς, στην MX1, το Σάββατο 8 Ιουνίου, έκανε τον καλύτερο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στον αγώνα κατάταξης. Την επόμενη ημέρα, στο πρώτο και στο δεύτερο σκέλος σκέλος του αγώνα έκανε τον δεύτερο ταχύτατο χρόνο, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του διημέρου.

Ο Παναγιώτης Πατσανάς, στην ίδια κατηγορία, πήρε την 16η θέση στην γενική βαθμολογία του σαββατοκύριακου.

Ο Φραγκίσκος Ζούνης στην κατηγορία MX2, έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές και στον αγώνα κατάταξης πήρε την τρίτη θέση. Στον αγώνα της Κυριακής ήταν τρίτος και στο πρώτο και στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, γεγονός που τον έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Στο πρώτο σκέλος ήμουν σε όλο τον αγώνα στην 2η θέση, μέχρι που είχα μια βλάβη με αποτέλεσμα να μην έχω πίσω φρένο στους 4 τελευταίους γύρους και να τερματίσω στην 3η θέση. Στο 2ο σκέλος είχαμε το ίδιο ξεκίνημα, αλλά μια πτώση στον 2ο γύρο με ανάγκασε να προσπαθήσω περισσότερο με αποτέλεσμα να τερματίσω πάλι στην 3η θέση, έτσι ώστε να πάρω και την 3η θέση στην γενική κατάταξη. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοση μου σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω συνεχίσω έτσι και στον τελευταίο αγώνα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πατέρα μου, την οικογένεια Τουρατζίδη, τον προπονητή μου και τους χορηγούς μου: KTM South East Europe, MOTOREX Powersports, Michelin, Moto Market GR, Acerbis Motorsport, VGR Team Georgakopoulos, Racing Design, Faliraki Park Motocross”

Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση από την ομοσπονδία για τον τόπο διεξαγωγής του 7ου και τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου