Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. – Πώς φέρεται να διαμορφώνεται το ψηφοδέλτιο Δωδ/σου

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι υποψήφιοι βουλευτές που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ σε όλη τη χώρα, για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Με βάση τον σχεδιασμό των αρμοδίων οργάνων, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, δόθηκε βάρος στις εκλογικές περιφέρειες όπου κρίθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια για επιστροφή απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση του κ. Β. Χατζηγιακουμή που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς της κ. Φ. Γεννηματά στην υπόθεση της υποψηφιότητας του κ. Ε. Βενιζέλου, θα καταλάβει η δημοσιογράφος κ. Μαρία Παπαζαχαρίου από την Κω. Με την υποψηφιότητα της κ. Μαρίας Παπαζαχαρίου, καλύπτεται για το ΚΙΝ.ΑΛ. το κενό του κ. Χατζηγιακουμή στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου αλλά και κλείνει οριστικά το θέμα της ποσόστωσης, που επέβαλε την «αναδιάρθρωση» του ψηφοδελτίου καθώς είχαν περιληφθεί μόλις δύο γυναίκες αρχικά, οι κ.κ. Ε. Φτακλάκη και Κατερίνα Γαβαλά.
Εκτός σοβαρού απροόπτου, το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Δωδεκανήσου που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα θα έχει ως εξής:
– ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΙΑΤΡΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ)
– ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ)
– ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΪΟΣ (ΜΗΧ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ)
– ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΟΥ)
-ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)
– ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ)
-ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ).
Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. νότιας Δωδεκανήσου σε βαρύ κλίμα, παρουσία και του βουλευτή Δωδεκανήσου και αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού καθώς και του υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. Γιώργου Νικητιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», δεν έλειψαν οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις και οι βολές εκατέρωθεν για την γνωστή υπόθεση της κατάρτισης του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου, όπως επίσης και μεταξύ των υποστηρικτών τους.
Μετά από συνεδρίαση αρκετών ωρών, αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου προκειμένου να καταφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ. Δωδεκανήσου αν όχι να αυξήσει – που αυτός είναι ο στόχος- να διατηρήσει το διψήφιο ποσοστό των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου