Τοπικές Ειδήσεις

Ενημερωτική συνέντευξη του κ. Φιλ. Ζαννετίδη

Τις αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης για την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΥΑΡ με αντικείμενο την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά, ανακοίνωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής: «Η Επιτροπή, ενέκρινε ομοφώνως τον 5ο λογαριασμό που ανέρχεται στο ποσό των 604.500 ευρώ –χρήματα τα οποία πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καταβάλει η ΔΕΥΑΡ στην ΠΝΑι για την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά».
Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε επίσης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συναδέλφου του, αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη όπου εξετάστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, ύστερα από σχετικό αίτημα των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών:
«Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΝΑι, την παρουσία των ιδιοκτητών των ελαιοτριβείων αλλά και του ιδιώτη που πρόκειται να αναλάβει την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου ύστερα από συμφωνία που θα κάνει με τον συνεταιρισμό. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και η ΠΝΑι δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός δίπλα στους παραγωγούς μας σε ό,τι χρειαστούν. Φέτος, προβλέπεται μια πολύ καλή ελαιουργική χρονιά τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα μετά τις βροχοπτώσεις που ήταν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό».
Ο κ. Ζαννετίδης, ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΠΝΑι ετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην Έκθεση Κρεμαστής με δικό της περίπτερο όπου έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 18 παραγωγοί ενώ θα ακολουθήσει η μεγάλη Έκθεση της Ανούγκα στην Κολωνία, όπου έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν 18 παραγωγοί –και αξιολογούνται οι αιτήσεις τους.

Τα προβλήματα
στον Πρωτογενή Τομέα
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να κατατεθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα τα σχετικά υπομνήματα στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εμείς θα εστιάσουμε στο βασικό μας πρόβλημα που είναι η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και θα ζητήσουμε να γίνουν άμεσα, προσλήψεις.
Επιπλέον, θα εξεταστεί η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αγρότες, παραγωγούς, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής μας ενώ θα εστιάσουμε και στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής –ιδιαίτερα τα νησιά μας, λόγω της νησιωτικότητας και των μεταφορικών», ανέφερε ο αντ/ρχης.
Ο κ. Ζαννετίδης είπε ακόμη πως θα ζητηθεί συνάντηση με την νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα τεθούν στο τραπέζι κι άλλα προβλήματα, όπως τα σχέδια διαχείρισης βόσκησης, οι διαγωνισμοί οι οποίοι ‘πάγωσαν’ σε διάφορα επίπεδα κ.ά.
Τέλος, αναφέρθηκε στα σεμινάρια μελισσοκομίας που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάρπαθο, Κάσο και Κάλυμνο (μέσω ενός προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας του μελιού) σε συνεργασία με τις διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου