Τοπικές Ειδήσεις

Η Πάτμος τιμώμενη περιοχή από το ΞΕΕ στην έκθεση HO.RE.CA

Στην έκθεση Horeca, την μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση της χώρας, που διεξήχθη από 7 έως 10 Φeβρουαρίου με 127.000 επισκέπτες , και συγκεκριμένα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μία εκ των δύο τιμώμενων περιοχών ήταν για φέτος η Πάτμος με την τοπική της γαστρονομία.

Επί 4 συνεχείς ημέρες παρουσίας, η Πάτμος με το Ζαχαροπλαστείο Χριστόδουλος και πλήθος ντόπιων παραγωγών μύησε τους επισκέπτες της έκθεσης στην ιδιαιτερότητα της Πατμιακής γαστρονομίας και πέραν του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου, παρουσιάσε την γαστρονομική της παράδοση στο Greek Gastronomy Forum που διοργανώθηκε από το Chef’s Club of Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος). Το Περίπτερο μας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Παππάς, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος και πλήθος επισκεπτών.

Τον Δήμο Πάτμου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νικήτας Τσαμπαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος, Ελένη Μαυρόγαλου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία και προσφορά τους: στο Ζαχαροπλαστείο Χιστόδουλος (Χριστόδουλος Κούμανης, Μαρία Κούμανη και Γιάννη Κάβουρα), στην Ιερά Μονή Πάτμου, στην Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου και τον Πρόεδρο της, κ. Ιάκωβο Κουτλάκη, στο Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πάτμου και τον Πρόεδρο του, κ. Νικόλαο Μίχα, στο Εστιατόριο Μπενέτος, στο Κτήμα Πάτοινος, στο κ. Γιώργο Μπαχά, στον κ. Πέτρο Γιαμαίο, στην κ. Σμαράγδα Μουλιάτη, στον κ. Μανώλη Βάρνα, στο Ξενοδοχείο Γροίκος, στην κ. Μαρία Πετρίδη, στον κ. Γεώργιο Καμίτση, στον κ. Θεολόγο Πέντε και στον Φούρνο του Αναστάσιου Κατσαρού.

Η γαστρονομία μας δεν είναι μόνο ένας πυλώνας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, αλλά είναι ένας ακόμη τρόπος να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στο νησί μας και να ενδυναμώσουμε την τοπική μας παράδοση και ταυτότητα. Για αυτό και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για την τιμή που μας έκανε , τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη και ιδιαίτερα την κ. Σίσσυ Αγγελοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού.

 

Τσαμπαλάκης Νικήτας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου