Ειδήσεις

Η Ελλάδα στις 10 καλύτερες χώρες για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους

Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να φτάσει τα 520 εκατομμύρια έως το 2070, με το προβλεπόμενο κόστος (δημόσιες δαπάνες για συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη, μακροχρόνια περίθαλψη, επιδόματα εκπαίδευσης και ανεργίας) να φθάσει το 26,7% του συνολικού ΑΕΠ.

Με πάνω από 40 χώρες να επιλέξει κανείς (όλες με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής), η εξεύρεση του ιδανικού προορισμού για συνταξιοδότηση μπορεί να προκαλέσει “πονοκέφαλο” για εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Νέα έκθεση της Blacktower Financial Management (International) Ltd αποκάλυψε τις καλύτερες (και χειρότερες) ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιούχους, με βάση τα ποσοστά εγκληματικότητας, το κόστος διαβίωσης, το προσδόκιμο ζωής, τις τιμές των ακινήτων και την ηλικία του πληθυσμού.

Η Ισπανία είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για τους συνταξιούχους. Η χώρα διαθέτει μεγάλες πόλεις και παραθαλάσσιες τοποθεσίες, που ελκύουν εκατομμύρια Ευρωπαίων συνταξιούχων κάθε χρόνο. Ο καλός καιρός, το φαγητό και οι φιλικοί ντόπιοι κάνουν την Ισπανία τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν τα χρόνια συνταξιοδότησής τους.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Φινλανδία και τρίτη η Ιταλία. Καλύτερη χώρα όσον αφορά στις τιμές κατοικίας κατατάσσεται η Ισλανδία, η Ιταλία αναδεικνύεται καλύτερη χώρα για τις ηλικίες άνω των 65, η Ελβετία καλύτερη χώρα για το προσδόκιμο ζωής, ενώ η Γεωργία καλύτερη χώρα όσον αφορά στο κόστος διαβίωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου