Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση Β.Καλοπήτα για την εκλογή Νέας Διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου μετά από την παραίτηση του Προεδρείου

‘’Τεμαχισμός της θητείας , ένα λάθος που δεν πρέπει να ξαναγίνει’’

                                                                 Με αφορμή την πρόσφατη διαδικασία εκλογής νέας διοίκησης  του ΤΕΕ Δωδεκανήσου μετά από παραίτηση του Προεδρείου , θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στους συναδέλφους που λαμβάνουν την σκυτάλη.

Πριν από λίγες μέρες οι συνάδελφοι στο ΤΕΕ Τμήμα Δωδεκανήσου μαζί με το νέο Προεδρείο κόψαμε  την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας , ανταλλάξαμε ευχές και βέβαια είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς , τις ηλεκτρονικές άδειες , την παράταση του Νόμου των αυθαιρέτων ,το ασφαλιστικό , τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής κ.α.  Όπως βέβαια και το γεγονός πως για πρώτη φορά στην Ιστορία της συλλογικότητας μας έγινε διαμοιρασμός της θητείας του Προεδρείου για την θέση του Προέδρου.

Είναι δεδομένο πως για να σχεδιάζεις το μέλλον πρέπει να αναγνωρίζεις το παρόν.

Όπως γνωστοποιήθηκε μετά από την παραίτηση του Προέδρου της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Γλυνού και συνολικά των Προεδρείων της Δ.Ε. και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου εκλέχθηκαν νέα όργανα και φυσικά Νέο Προεδρείο.

Ουσιαστικά έγινε τεμαχισμός της θητείας του Προέδρου έτσι ώστε η Δ.Κ.Μ. να πάρει το εναπομείναν 1/3 της θητείας καθότι τον προσεχή Νοέμβριο του 2019 έχουμε νέα εκλογή.

Ως Μηχανικός που σέβομαι τα Όργανα του κλάδου μου και τα υπηρετώ   θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αντίθετος στην συνεργασία των παρατάξεων ,το αντίθετο μάλιστα , οι συνεργασίες είναι αναγκαίες και θεμιτές , όμως το να μοιράζουμε την θητεία του Προέδρου τραυματίζει την εικόνα του ΤΕΕ ως θεσμού , του θεσμοθετημένου Τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας.

Για την Ιστορία στις εκλογές που προηγήθηκαν η Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών , αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 32,6 % , δεύτερη η Συνεργασία Μηχανικών Δωδεκανήσου με 30,7% τρίτη η  Δ.Κ.Μ.  με 23,6%  . Ωστόσο το ΤΕΕ έμεινε χωρίς διοίκηση για περίπου 4 μήνες, μέχρι που προκρίθηκε το σενάριο συνεργασίας της 1ης και 3ης Παράταξης με την σημερινή μορφή.

Η θητεία που απερχόμενου Προεδρείου άφησε θετικό στίγμα κατά γενική ομολογία , φάνηκε ότι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον για τους Μηχανικούς και το ΤΕΕ τα όργανα μοχθήσανε και ευελπιστώ  πως την με την ίδια διάθεση θα κινηθεί και η νέα διοίκηση.

Όμως επειδή καλούμαστε πρώτα εμείς οι Μηχανικοί να καταθέσουμε με θάρρος και σιγουριά τις απόψεις μας και να δώσουμε ελπίδα και όραμα σε μια κοινωνία που δείχνει να έχει χάσει το βηματισμό της , μια κοινωνία που βιώνει την απαξίωση των θεσμών όσο ποτέ στις μέρες μας , η  αλλαγή αυτή είναι προς την λάθος κατεύθυνση. Το μοίρασμα της θητείας αποτελεί θεσμική υποβάθμιση του Κλάδου.

Από σήμερα λοιπόν πρέπει να δεσμευθούν όλες ανεξαρτήτως οι παρατάξεις πως τον προσεχή Νοέμβριο  , το ΤΕΕ δεν θα μείνει ακέφαλο για να παζαρεύουμε τις θέσεις μας , θα σεβαστούμε την βούληση των συναδέλφων προκρίνοντας ένα προεδρείο αναλογικό. Χρειαζόμαστε νέες συνέργειες μακριά από κάθε τι φθαρμένο και αναχρονιστικό μέσα από συναδέλφους με σύγχρονες νοοτροπίες. Τεμαχισμός της θητείας , είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να ξαναγίνει.

Βάιος Ν. Καλοπήτας

Μηχανικός Περιβάλλοντος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου