Τοπικές Ειδήσεις

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου-Απεβίωσε ο Ιατρός καρδιολόγος Ιωάννης Καπετανάκης

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ενημερωθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 12ης Σεπτεμβρίου, για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του ιατρού-καρδιολόγου Ιωάννη Καπετανάκη, μέλους του Ι.Σ.Ρ. σε ηλικία 81 ετών.

Ο άτυχος άνδρας απεβίωσε στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς, ενώ κοιμόταν. Ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας σπουδαίος άνθρωπος όπου το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου αλλά και της Καρπάθου, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Διακρινόταν για τις ιδιαίτερες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος, αλλά και για την μεγάλη του εμπειρία ως γιατρός. Μέχρι πρόσφατα ασκούσε μάλιστα την ιατρική με πίστη και αφοσίωση. Ένας εξαιρετικός ιατρός και επιστήμονας, χαμογελαστός, προσηνής, καλοσυνάτος, γενναιόδωρος, ιδιαίτερα αγαπητός και δοτικός άνθρωπος.

Ο Ιωάννης Καπετανάκης γεννήθηκε το 1938 στο Απέρι Καρπάθου, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και φοίτησε στο Δημοτικό και 6τάξιο Γυμνάσιου Απερίου. Το 1963 αποκτά το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις 11 Μαρτίου 1964 λαμβάνει την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επί εννέα συναπτά έτη εργάζεται στην Αγγλία όπου ειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης καρδιολογικών περιστατικών σε διάφορες νοσοκομειακές κλινικές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου αποκτά σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των αρρώστων.

Το 1975 του χορηγήθηκε η ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας και ένα χρόνο μετά του αναγνωρίστηκε η ειδικότητα της καρδιολογίας από το τμήμα υγιεινής της Νομαρχίας

Δωδεκανήσου. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε την ιατρική με συνέπια και αυταπάρνηση, πρόθυμος να βοηθήσει όλους τους ασθενείς του νυχθημερόν.

Διατηρούσε ιδιωτικό καρδιολογικό Ιατρείο στο κέντρο της Ρόδου και υπηρέτησε σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία όπως στο ΙΚΑ, το ΤΑΞΥ, τον ΟΠΑΔ και άλλα.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος ιατρού και όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00 στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της Ρόδου.

Για τον Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης       Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου