Αθλητικά

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Διαγόρα

Αρκετές δυνατές ομάδες αλλά και κάποιες αδύναμες θα βρει στο δρόμο του ο Γ.Σ. Διαγόρας, στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Ο «γηραιός» θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες, αφού φέτος αποδέχθηκε την πρόταση της Ε.Ο.Κ. και κατακτώντας τον τίτλο στα Δωδεκάνησα είπα το «ναι» στη μεγάλη πρόκληση. Είναι δεδομένο ότι οι «κυανέρυθρες» θα βρουν στο δρόμο τους ορισμένες δυνατές και παραδοσιακές ομάδες, αλλά και κάποιες σαφέστατα πιο αδύναμες, οπότε ελπίζει σε μία καλή κλήρωση. Ο Γ.Σ. Διαγόρας καλείται πλέον να ενισχυθεί, να αποκτήσει ορισμένες αθλήτριες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να παραμείνει στην Α2 Κατηγορία. Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα χρονιά και ο «γηραιός» είναι αποφασισμένος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, παρουσιάζοντας μία δυνατή γυναικεία ομάδα, που θα μπορέσει να σταθεί στην Α2 Κατηγορία.
Με 18 ή 19 ομάδες και χωρισμένες σε δύο ομίλους νότου θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όλες τις ομάδες που θα βρίσκονται (λογικά) στους ομίλους νότου, αν και κάποια πράγματα είναι ακόμη ρευστά. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Β.Α.Ο.Λ. Χίου δεν θα κατέβει στην Α2 Κατηγορία ενώ είναι πιθανό και ο πρωταθλητής Σάμου (Κούρος ή Ίκαρος Ικαρίας) να μην δώσει το «παρών». Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση της Ε.Ο.Κ., καμία ομάδα από την περσινή Α2 δεν υποβιβάστηκε, ενώ στα μεγάλα «σαλόνια» προβιβάστηκε ο πρωταθλητής νότου Ε.Φ.Α.Ο. Ζωγράφου. Οι ομάδες του νότου που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Κατηγορία είναι οι εξής μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Γ.Σ. Διαγόρας (πρωταθλητής Τ.Ε. Δωδεκανήσου)
Πρωτέας Βούλας (παρέμεινε στην Α2)
Γ.Σ. Ηλιούπολης (παρέμεινε στην Α2)
Αθηναϊκός (παρέμεινε στην Α2)
Πανιώνιος (παρέμεινε στην Α2)
Αγία Παρασκευή (παρέμεινε στην Α2)
Γ.Α.Σ. Εύνικος (παρέμεινε στην Α2)
Φοίνικας Πειραιά (παρέμεινε στην Α2)
Αιγέας Χίου (παρέμεινε στην Α2)
Δαναοί Άργους (παρέμεινε στην Α2)
Αετός Καλλιθέας (παρέμεινε στην Α2)
Παναχαϊκή (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Η.)
Αρκάδι Ρεθύμνου (πρωταθλητής Ε.ΚΑ.Σ.Κ.)
Έσπερος Λαμίας (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.)
Άμιλλα 2000 ή Α.Π.Σ. Αρίς (πρωταθλητής Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.)
Οίαξ Ναυπλίου (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Κ.)
Α.Ε. Σαντορίνης (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Κ.)
Θησέας Παναγιούδας Λέσβου (πρωταθλητής Τ.Ε. Λέσβου)
Κούρος Σάμου ή Ίκαρος Ικαρίας (πρωταθλητής Τ.Ε. Σάμου)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου