Τοπικές Ειδήσεις

Mεγάλη καμπάνια για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από το Eπιμελητήριο Δωδεκανήσου!

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού στήριξης της οικονομίας και ευαισθητοποίησης του κοινού, προχώρησε στη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ σε συνεργασία με τον Ρόδιο σκηνοθέτη Μιχάλη Μαυρομούστακο και τον Ρόδιο ηθοποιό Βασίλη Γιακουμάρο.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της καμπάνιας ευαισθητοποίησης που θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και αφορά τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους καταναλωτές και στόχος του είναι η στήριξη των τοπικών καταστημάτων και της τοπικής οικονομίας, έτσι ώστε όλοι μαζί να βγούμε ενωμένοι από αυτή την κρίση.
Η επίσημη παρουσίαση της νέας δράσης πραγματοποιήθηκε χτες, με την παρουσία όλων των συντελεστών στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ. Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Ρόδου.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Πάππου, η γενική γραμματέας κα Φαίδρα Σπανού, ο κ. Γ.Αντώνογλου και ο κ. Ν.Παπασταματίου, ο σκηνοθέτης κ. Μιχάλης Μαυρομούστακος και ο ηθοποιός κ. Βασίλης Γιακουμάρος.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Πάππου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από εμάς και βεβαίως, έχουμε πλέον το αρνητικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού –όχι μόνον στην κοινωνία της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της χώρας- αλλά γενικότερα, στο σύνολο του πλανήτη. Εμείς ως Επιμελητήριο έχουμε ως γνώμονα και σκοπό μας την στήριξη της τοπικής αγοράς στην παρούσα φάση, η οποία είναι και η βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, θα επέλθει μόνον με την διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του πρωτογενούς τομέα. Στην καμπάνια την οποία ξεκινάμε ήδη, τονίζεται η ανάγκη, οι πολίτες να στηρίξουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις –τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας που εργάζονται σε αυτές και προσπαθούμε να παραμείνουν στον τόπο μας, δηλαδή είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η αγορά μας, με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν θα είναι η ίδια. Θα δούμε νέες καταστάσεις, θα δούμε νέες εξελίξεις και θα πρέπει όλοι μαζί να προσαρμοστούμε ώστε σαν μία γροθιά, ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Το σποτ που ετοιμάσαμε, που είναι η εκκίνηση αυτής της καμπάνιας ενεργοποίησης της κοινωνίας, εμπεριέχει ένα θετικό μήνυμα. Αρκεί όλοι να αντιληφθούμε ότι είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όλοι μαζί την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις της κας Σπανού και των κ.κ. Μαυρομούστακου και Γιακουμάρου, ενώ προβλήθηκε το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτ το οποίο, δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας, με πολύ κόπο και με δυσκολίες.
«ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πάππου υπογράμμισε πως «η εικόνα στην τοπική αγορά είναι ότι αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη ύφεση και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο ώστε να γνωρίζουμε τι μέτρα πρέπει να λάβουμε και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είναι σαφές το γεγονός πως η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, έχουμε τα πρώτα μηνύματα –αλλά βεβαίως οι αφίξεις είναι σε χαμηλό σημείο. Ελπίζουμε ότι με το άνοιγμα των νέων χωρών, θα μπορέσει να γίνει πιο εμφανής η κίνηση των τουριστών ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο που θα μας θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη τουριστική περίοδο του 2021. Η σεζόν του 2020, είναι μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος. Δεν μιλάμε για κερδοφορίες αλλά μόνον για ζημιές. Στόχος όλων των φορέων είναι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή περίοδο, όλοι μαζί ενωμένοι, να παραμείνουμε ζωντανοί στον στίβο της αγοράς ώστε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα από το 2021 κι έπειτα –για τα οποία έχουμε ήδη καλά μηνύματα».
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως «η περίοδος η οποία διανύουμε, μπορεί να χαρακτηριστεί με “Οικονομικό Πόλεμο”. Όπως λοιπόν και στον Πόλεμο υπάρχουν απώλειες, θα τολμήσω να σας πω ότι δυστυχώς, αναμένουμε απώλειες στον επιχειρηματικό στίβο. Επιχειρήσεις που έρχονται από μία 10ετή κρίση και με οικονομικό αποτύπωμα αρνητικό, θα τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το πολύ καίριο χτύπημα όπως αυτό της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό το οποίο πρέπει να δούμε είναι με συνεργασίες να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες αυτές, ώστε στο μέλλον να παραμείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και να δημιουργήσουμε ξανά το θαύμα της Δωδεκανήσου για οποίο είμαστε γνωστοί σε όλο τον κόσμο».
Καταλήγοντας ο κ. Πάππου είπε πως αυτό το τηλεοπτικό σποτ είναι η εκκίνηση για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και από εκεί και πέρα, το Επιμελητήριο έχει αποδείξει πως μπορεί να στηρίξει υλικά και οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών. «Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο μέτρο του δυνατού και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου