Ειδήσεις

Ο μητροκτόνος Ν. Μπατζακάκης ζητεί να κληρονομήσει την Αντζελα Ιεροβασίλη!

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε την Δευτέρα δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Στέφανου Σερελή, ο ισοβίτης Νικόλαος Μπατζακάκης ζητώντας την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 224/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία κηρύχθηκε ανάξιος να κληρονομήσει εξ αδιαθέτου την μητέρα του, που δολοφόνησε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κάνει συγκεκριμένα δεκτή την αγωγή του γιου του θύματος κ. Τσαμπίκου Κουφάδη, κατοίκου Αυστραλίας, που υποβλήθηκε δια της πληρεξουσίας δικηγόρου του κ. Ούνας Χέιλη, εις βάρος του μητροκτόνου ετεροθαλή αδελφού του, που καταδικάστηκε την 20η Νοεμβρίου 2015 σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Το Νοέμβριο του 2014 είχε εκδοθεί συγκεκριμένα κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με το οποίο περιέρχονται στην περιουσία του μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του (τον κ. Κουφάδη και την αδελφή του κ. Μελίνα Μπατζακάκη), τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης, ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου μέχρι και την συζήτηση του κληρονομητηρίου, δεν είχε δημοσιευθεί διαθήκη της θανούσης, η οποία κατέλιπε ως πλησιέστερους συγγενείς τον σύζυγό της, Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, τα δύο παιδιά της, που είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον σύζυγό της, Νικόλαο Μπατζακάκη και Μελανθία Μπατζακάκη, καθώς επίσης και το παιδί της από προηγούμενο γάμο της με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκο Κουφάδη, δοθέντος ότι το άλλο παιδί, που είχε αποκτήσει από το γάμο της, με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Παντελής-Νικόλαος Κουφάδης, είχε προαποβιώσει αυτής, στις 26 Φεβρουαρίου 1986.
Δεδομένου ότι η θανούσα είχε ασκήσει προ του θανάτου της εναντίον του πρώην συζύγου της αγωγή διαζυγίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στηριζόμενη σε βάσιμο λόγο, το δικαστήριο τον απέκλεισε από το κληρονομικό δικαίωμα.
Επομένως, μόνοι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της αποβιωσάσης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη του Γεωργίου κρίθηκαν ο υιός της από τον πρώτο γάμο της με το Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκος Κουφάδης, καθώς επίσης και τα παιδιά της από το δεύτερο γάμο της με τον Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, Νικόλαος Μπατζακάκης και Μελανθία Μπατζακάκη.
Τα τρία δε αυτά παιδιά της την κληρονόμησαν κατά ποσοστό ενός τρίτου εξ αδιαιρέτου έκαστο στο σύνολο της κληρονομιαίας περιουσίας της.
Σημειώνεται ότι η Ιεροβασίλη είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα.
Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.
Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.
Ο μητροκτόνος με την Ρωσίδα σύντροφό του βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο.
Ο Νικόλαος Μπατζακάκης ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.
Η τελευταία εισήλθε στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της.
Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, ο Νικόλαος Μπατζακάκης συνέχισε να επιφέρει σε αυτήν πλήγματα και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα (νυγμούς-τομές).
Από τα ανωτέρω πλήγματα το θύμα δεν κατέληξε αμέσως.
Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη, να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση “αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές”.
Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, σε ανταπόκριση των παροτρύνσεών της, ο δράστης προσέγγισε εκ νέου το θύμα και κατάφερε σ’ αυτήν ένα τραύμα στο λαιμό.
Αμέσως μετά και λόγω του ό,τι το πάτωμα είχε πλημμυρίσει από το αίμα του θύματος, τη μετέφεραν στα αριστερά της κουζίνας (όπου και ανευρέθη), καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος και δη το αίμα και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, πέταξαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους σε σακούλες, πλύθηκαν και φόρεσαν καθαρά ρούχα και υποδήματα.
Η Ρωσίδα φέρεται να πρότεινε να ανοίξουν τα συρτάρια της οικίας και να πετάξουν έξω τα ρούχα, ώστε να φανεί σαν ληστεία. Στη συνέχεια αποχώρησαν από την οικία του θύματος και αφού μοίρασαν τα πειστήρια του εγκλήματος, και δη το μαχαίρι, που χρησιμοποίησε και τα ματωμένα τους ρούχα και παπούτσια σε διάφορες σακούλες, τα πέταξαν σε κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονταν στα χωριά γύρω από το Γεννάδι.
Κίνητρο του φόνου, ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να περιέλθει στην κυριότητα του Νικόλαου Μπατζακάκη, μέρος της κληρονομιάς της μητρός του.
Ο μητροκτόνος, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως του ετεροθαλή αδελφού του μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων για τον φόνο.
Διατείνεται εξάλλου ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και είχε νοσηρή διαταραχή των πνευματικών λειτουργιών του την ημέρα του εγκλήματος, ενώ περαιτέρω υποστηρίζει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.
Στην έφεσή του τονίζει ότι με πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης αναγνωρίστηκε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο ως τοξικομανής ενώ περαιτέρω επικαλείται και πρόσφατη γνωμοδότηση του ΚΕΠΑ που τον έχει κρίνει ανάπηρο σε ποσοστό της τάξεως του 80%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου