Τοπικές Ειδήσεις

H HELMEPA στα ακριτικά νησιά,Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο και Σύμη

Η HELMEPA συμμετείχε στον 7ο διάπλου της Axion Hellas, 7 – 13 Απριλίου, σε Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη και Καστελόριζο ως μέλος της φετινής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ομάδας μαζί με άλλους 10 οργανισμούς.

Στελέχη της Ένωσης μίλησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον και το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών κυρίως με πλαστικά, σε 200 μαθητές των ακριτικών νησιών, έπαιξαν μαζί τους εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκτέλεσαν πειράματα για το περιβάλλον και συντόνισαν καθαρισμούς ακτών, με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων κατοίκων και εθελοντών μελών της Axion Hellas.

Η παρουσία μας στα Δωδεκάνησα για τις δράσεις της Axion Hellas συνδυάστηκε ύστερα από πρόσκληση του παλιού ναυτικού-Μέλους της HELMEPA, καπετάν Νικόλα Σικάκη, με επίσκεψη στη Σύμη. Εκεί παρουσίασαν την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε 100 περίπου μαθητές των 2 Δημοτικών Σχολείων του νησιού και έγινε εθελοντικός καθαρισμός της ακτής Νημποριό με ναυτοπροσκόπους του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σύμης.

Το χαμόγελο των παιδιών και η ζεστασιά με την οποία μας υποδέχθηκαν όλοι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών, αποτελούν για όλους μας στη HELMEPA τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου