Ρεπορτάζ

Εξαρθρώθηκε 7μελής εγκληματική οργάνωση αθίγγανων ληστών και διαρρηκτών

Στην εξάρθρωση επικίνδυνης 7μελούς εγκληματικής οργάνωσης αθίγγανων, που λειτουργούσε με συγκεκριμένη δομή, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εξιχνιάζοντας ληστείες και διαρρήξεις, που διεπράχθησαν τα έτη 2016 και 2017.
Πιο συγκεκριμένα στην υπόθεση εμπλέκονται ο Σ. Π. του Γ. 38 ετών, Δ. Κ. του Ε. 42 ετών, Σ. Σ. του Ι. 20 ετών, Φ. Κ. του Μ. 49 ετών. Α. Π. το Γ. 36 ετών, Χ. Σ. του Π. 18 ετών κι ένας 16χρονος.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με την δικογραφία, που έχει σχηματιστεί και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, τους αποδίδονται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών.
Ειδικότερα ύστερα από πολύμηνη έρευνα και μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και στοιχείων που προέκυψαν από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέκυψε ότι ο πρώτος, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, έρχεται στη Ρόδο συχνά και ως αρχηγός έχει συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης την 19.00 ώρα της 28ης Δεκεμβρίου 2016 αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Στοκχόλμης και την επόμενη ημέρα και περί ώραν 03.00 ο δεύτερος μαζί με δύο άγνωστα άτιμα μετέβησαν επί της οδού Πλάτωνος στην Κρεμαστή κι αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο οικίας, εισήλθαν εντός και αφού ακινητοποίησαν ένα ανδρόγυνο ηλικιωμένων με την χρήση βίας τους αφαίρεσαν 300 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ περίπου.
Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος και μετέβησαν στο Φυτώριο στα Κοκινού και έκαψαν το όχημα.
Ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που συντόνιζε τις κινήσεις της εγκληματικής οργάνωσης ενώ προέκυψε ότι ο τέταρτος του είχε παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε για να περιοδεύει στη Ρόδο και να επιλέγει τους «στόχους».
Από την ίδια έρευνα προέκυψε, ότι την 25η Αυγούστου 2019 ο πέμπος, ο έκτος και ο έβδομος μετά από εντολή του πρώτου μετέβησαν σε rent a car στην Κρεμαστή, μίσθωσαν ένα αυτοκίνητο τύπου Hyunday i–30 το οποίο και αντικατέστησαν την επόμενη ημέρα.
Με το αυτοκίνητο αυτό την 27η Αυγούστου 2017 μετέβησαν στην Διμυλιά σε οικία ημεδαπής και αφού παραβίασαν με λοστό την πόρτα της κουζίνας εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε έγγραφα.
Εντός του οχήματος, μετά την παράδοση του, βρέθηκε ένα καπάκι χρηματοκιβωτίου κι ένα σκουλαρίκι.
Την 26η Αυγούστου 2017 και ώρα 19.55 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην Ιαλυσό και συγκεκριμένα επί της οδού Ειρήνης και αφού έσπασαν με λοστό την κάσα της κεντρικής πόρτας, έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού, ξύλωσαν την σειρήνα, την έβαλαν σε έναν κουβά με νερό και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου.
Την 12η Αυγούστου 2017 μετέβησαν στην Παστίδα στην οικία ημεδαπού και με τον ίδιο τρόπο εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κοσμήματα κι ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 2.000 ευρώ περίπου.
Η προανάκριση για την εξιχνίαση κι άλλων διαρρήξεων από τους κατηγορούμενους συνεχίζεται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου