Τοπικές Ειδήσεις

O Aλέξης Tσίπρας, συνέχισε και στη Ρόδο τον άκρατο λαϊκισμό, τα ψέματα και την κινδυνολογία!

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρόδο, τη Χάλκη και την Τήλο. Ευδιάθετος, προσιτός και πρόσχαρος, περπάτησε στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, έβγαλε πολλές selfies, δέχθηκε δώρα και λουλούδια από μικρά παιδιά και συνομίλησε με εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων που άπτονται του τουρισμού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θύμιζε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τον αέρα του νικητή, έκανε το πλήθος να παραληρεί, όταν στην προεκλογική του ομιλία στην αίθουσα του Ροδινιού το 2014 είπε το… περιβόητο «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…».
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών σωματείων συμμετείχαν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας, ο πρόεδρος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, κ. Στέλιος Καμπανταής, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Ξεναγών, Ν. Ξυλουράς, ο αν. υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δ. Γάκης κ.α.
Αφού άκουσε όλα τα προβλήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών σωματείων, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, αυτή που φέρνει οφέλη για όλους και όχι την επιχειρηματικότητα της… διαπλοκής.


Αναλυτικότερα είπε τα εξής: «Η επιχειρηματικότητα στη  χώρα μας χωρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην επιχειρηματικότητα της διαπλοκής. Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει κίνητρα και στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που ήδη έχουμε εξαγγείλει. Η άλλη επιχειρηματικότητα είναι αυτή που γνωρίσαμε και αντικατοπτρίζει την παλιά Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής και της παραβατικότητας, που δεν δέχεται ελέγχους και δεν τηρεί την εργασιακή νομιμότητα. Που θέλει να συρρικνώνει το εργασιακό κόστος για να κερδίζουν περισσότερα. Εμείς θέλουμε να κερδίζουν όλοι περισσότερα, αναλογικά και δίκαια».
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετη με αυτή της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να κερδίζουν οι λίγοι. Επιστράτευσε δε την κινδυνολογία, δηλώνοντας ότι χώρα θα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά έρμαιο του ΔΝΤ εάν επικρατήσει η αντίθετη του ΣΥΡΙΖΑ αντίληψη.
«Η μία αντίληψη είναι η δική μας που θέλει όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά. Η άλλη αντίληψη θέλει τον καθένα να βρίσκει την άκρη μόνος του, ο πλούσιος να συνεχίσει νομίμως να φοροδιαφεύγει μέσω των offshore και των στοχευόμενων μειώσεων φόρων. Εμείς δώσαμε μάχη να κρατηθούν όρθιοι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν να φάνε την περίοδο 2010-2014 οι άνεργοι, όσοι βρέθηκαν από τη μεσαία τάξη στα όρια της φτώχειας. Η δεύτερη αντίληψη είναι προβληματική όχι μόνο από άποψη ηθικής και δικαιοσύνης, φοβάμαι ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σύντομα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και ξανά πίσω στο ΔΝΤ», είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ήδη έχουν εξαγγελθεί φοροελαφρύνσεις, μείωση ΦΠΑ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% για τα χαμηλά στρώματα, ενώ τόνισε πώς το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα μέτρο που στηρίζει τη νησιωτικότητα και που ήταν πάγιο αίτημα των νησιωτών, εφαρμόστηκε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, η ΝΔ, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, θα έρθει να εφαρμόσει ελαφρύνσεις για τους πλούσιους και όλα τα άλλα μέτρα θα πάνε στις καλένδες. «Με το που γίνουν οι φοροελαφρύνσεις θα προκληθεί δημοσιονομικός εκτροχιασμός… πράγμα που σημαίνει μείωση δαπανών για την παιδεία, μείωση συντάξεων, μισθών, επιδομάτων του προϋπολογισμού υγείας… Τι από όλα αυτά θα κοπούν», δήλωσε ο κ. Τσίπρας


Ο κ. Τσίπρας ήταν απολογητικός για μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει, τα οποία όπως είπε ήταν έξω από την πολιτική του αντίληψη, κύριο μέλημά του ήταν όμως η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο:
«Αυτή τη φορά ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος κεντροαριστερός ή κεντροδεξιός, πρέπει να σκεφτεί την επόμενη ημέρα. Και εσείς όλοι που εκπροσωπείτε κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν στη κρίση, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τα δύο αντιτιθέμενα πολιτικά σχέδια αφορούν στην επόμενη μέρα και στη ζωή μας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να επαναλάβω ότι είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε μαζί. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να έχει φωνή δικαιώματα και προοπτική. Εγώ για τρία χρόνια ήμουν δεμένος με τα χέρια πίσω από την πλάτη. Κύριο μέλημα να βγει η χώρα από το μνημόνιο και πολλές φορές αναγκάστηκα να πάρω μέτρα που ήταν έξω από το ιδεολογικό μου πλαίσιο και από την πολιτική μου κρίση. Όμως καταφέραμε παρόλα αυτά να πετύχουμε σημαντικές νίκες στη διαπραγμάτευση και να προστατεύσουμε την κοινωνική πλειοψηφία και η Ελλάδα να είναι δυνατή και να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. Το δίλημμα είναι εάν προχωράμε μαζί μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Θα είμαστε μαζί να πετύχουμε αυτό που αξίζουμε ως Έλληνες και ως κοινωνική πλειοψηφία που έβαλε πλάτη στα δύσκολα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ποντιος74    18.06.2019 16:55

    O Aλέξης Tσίπρας, συνέχισε και στη Ρόδο τον άκρατο λαϊκισμό, τα ψέματα και την κινδυνολογία!
    Τίτλος της εφημερίδας….αλλα κανονικα ο τίτλος έπρεπε να ήταν αυτος Ζήτω η νεα δημοκρατία Ζήτω ο κουλης κ.α τέτοια πολλα.
    Θέλει η π@@@α να κρυφτεί και η Χαρά δεν την αφήνει λέει μια παρόμοια.

  • ΙΑΣΩΝ ΜΟΣΧΟΥΣ    18.06.2019 14:28

    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ !
    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ !

  • gianis    17.06.2019 19:29

    AYTOS O KOPANOS NOMIZH OTI EXH NA KANH ME TOYS FILOYS TOY KATALHPSIES AP’TA EKSARXIA, KALH KYSEA GIA EPIKYNDINA PRAGMATA , O DE YPOYRGOS THS AMYNAS TROH PSARAKIA STH TABERNA KAI DEN BRISKETAI EKEI , KAI META BGAINH KAI MAS LEH OTI EIMASTE SE GERA XERIA ME AYTON, GINAME PERIGELOI TON SKYLION KAI TOYRKON, PARAKSENO POY AKOMH DEN MAS ARPAKSAN TO MISO AIGAION DIOTI TH MAKEDONIA THN POYLHSAN GIA ENA PIATO FAKH.

Σχολιασμός άρθρου