Τοπικές Ειδήσεις

Στις 5 πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας το Παλάτι Ιπποτών και η Ακρόπολη της Λίνδου

Αύξηση 5,4% στους επισκέπτες στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε φέτος στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα, τον φετινό Αύγουστο καταγράφηκε αύξηση 4,3% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου μειώθηκαν 0,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν 28,2%.
Το 8μηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 5,4% στους επισκέπτες των μουσείων και κατά 3,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 29,3%.

Τα πέντε πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2019 είναι:

Μουσείο Ακρόπολης
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Μουσείο Δελφών
Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Αύγουστο αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 2,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση 6,5% και οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 9,4%. Το 8μηνο, σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 4,9% και κατά 0,7% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 9,6%.
Οι πέντε πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2019 είναι:

Ακρόπολη Αθηνών
Κνωσσός
Επίδαυρος
Λίνδος
Μυκήνες

Πηγή: In.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου