Τοπικές Ειδήσεις

Αναβίωσαν δύο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών για την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον υπότροπο σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ήδη έγκλειστο στις φυλακές Πατρών, Κ. Μ. του S. 38 ετών.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε την ποινή του πρώτου ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στην 23χρονη υπήκοο Ουκρανίας D. D. του V. και ποινή φυλάκισης 2 ετών και ενός μηνός στον 37χρονο υπήκοο Αλβανίας B. D. του R., γνωστό και ως “Σπάρτακο”, που κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής.
Το απόγευμα της 15ης Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, όπου εντοπίσθηκε η 23χρονη, κατά την αποβίβασή της από πλοίο της γραμμής Πειραιά-Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένη σε ποτήρι καφέ ποσότητα 125,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσει στον 37χρονο Αλβανό.
Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 23χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στο Φαληράκι, όπου προσήλθε ο 37χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη, προβάλλοντας πάντως σθεναρή αντίσταση.
Επίσης κατασχέθηκαν, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι-σουγιάς και δίκυκλο μοτοποδήλατο, που κατείχαν-χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα οι συλληφθέντες.
Η 23χρονη φέρεται να συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς και κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δέχτηκε κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο από τους δύο συγκατηγορούμενούς της για να κανονίσουν το σημείο συνάντησης για την παράδοση της κοκαΐνης.
Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι και 35 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το δίκυκλο που χρησιμοποίησε για να μεταβεί στο ραντεβού με την 23χρονη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων και μία πλαστική συσκευασία με σόδα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η 23χρονη παρέλαβε τα ναρκωτικά την 14η Μαϊου στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισσό της Αθήνας από έναν Αλβανό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δ. Μουτάφης και Κατ. Βολονάκη.
-Στο ίδιο δικαστήριο αναβίωσε και υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης στο νησί της Ρόδου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ σε έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός της μεταφοράς. Χθες η ποινή του μειώθηκε και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή σε μια 43χρονη Αθηναία, που λειτούργησε ως βαποράκι και σε έναν 29χρονο Ροδίτη, ο οποίος φέρεται ως το άτομο που θα παρελάμβανε τα ναρκωτικά.
Η 43χρονη είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ και ο Ροδίτης σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ.
Αθώοι είχαν κριθεί στην ίδια υπόθεση πρωτοδίκως ένας 29χρονος Αλβανός που εφέρετο να συντόνιζε μεταφορές ναρκωτικών από την φυλακή και ένας 44χρονος Ροδίτης, που έμπλεξε στην υπόθεση διότι ενώ είχε επιχειρήσει να συναντήσει την 43χρονη πιστεύοντας ότι θα προμηθευόταν μικροποσότητα κάνναβης για να καλύψει ανάγκες της χρήσης του, έκπληκτος διαπίστωσε ότι σκόπευε να του παραδώσει μια βαλίτσα με κάνναβη και έφυγε πριν ακόμη την συναντήσει.
Αναλυτικότερα ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 το μεσημέρι στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίσθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου η 43χρονη, κατά την αποβίβαση της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε βαλίτσα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο νησί.
Ειδικότερα στην κατοχή της 43χρονης βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 7 κιλών και 585 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε επτά ισοβαρή δέματα, δυο φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων, ένα ναρκωτικό δισκίο, το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και παραστατικό εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων.
Κατά την πρόοδο της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση-ραντεβού της 43χρονης, στο ξενοδοχείο που διέμενε, με τον 29χρονο, ο οποίος της προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ προκειμένου να ακολουθήσει νέο ραντεβού παράδοσης των ναρκωτικών.
Στο δεύτερο ραντεβού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό σημείο μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, εμφανίστηκε εκ νέου ο 29χρονος κι αφού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών, ο 29χρονος «έλαβε» οδηγίες, να μεταβεί σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης της Ρόδου για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.
Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης και κατασχέθηκε.
Από την αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης στοιχειοθετήθηκε εμπλοκή του 44χρονου στο κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών και συνελήφθη απογευματινές ώρες του Σαββάτου στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, έχοντας στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 29χρονου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 κιλών και 191 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες, μικροποσότητα ουσίας άγνωστης χημικής σύνθεσης, 20 ναρκωτικά δισκία, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.350 μεταλλικά σφαιρίδια και τρία κινητά τηλέφωνα. Όλη η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών και 776 γραμμαρίων, μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ Ακης Δημητριάδης και Μεταξία Ψουρογιάννη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου