Τοπικές Ειδήσεις

Μειώθηκε αισθητά η κίνηση στις λαϊκές αγορές της Ρόδου

Δύσκολες εποχές για τους ντόπιους παραγωγούς. Η κίνηση στις λαϊκές αγορές της πόλης είναι χαμηλότερη από ποτέ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα μεγάλα κόστη παραγωγής.
Κάθε εβδομάδα καταλήγουν μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών στη «χωματερή». Οι παραγωγοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα ζαρζαβατικά που μένουν απούλητα για να ταΐζουν τα ζώα, ώστε να μην πηγαίνουν εντελώς χαμένα. Βέβαια οι παραγωγοί ανταποκρίνονται πάντα σε κάθε αίτημα στήριξης ιδρυμάτων ή οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, κ. Νίκος Δημήτρας, οι τιμές των οπωροκηπευτικών, λόγω της κρίσης και λόγω επάρκειας έχουν μειωθεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, η προσέλευση στις λαϊκές αγορές απέχει πολύ από τα προσδοκώμενα επίπεδα, ενώ οι καταναλωτές κάνουν …παζάρια για να πάρουν το κάθε τι σε χαμηλότερη τιμή. Η κατάσταση αυτή καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωση των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι ανέρχονται στους 120 συνολικά.
«Υπάρχει μεγάλη επάρκεια προϊόντων σε άριστη ποιότητα. Θα έλεγα μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα οπωροκηπευτικά άριστης ποιότητας από αυτά που μπορεί να απορροφήσει η αγορά. Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με τις καλλιέργειες, ποτίζουμε κανονικά, χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα επάρκειας νερού. Πλέον πουλάμε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Καθώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-και λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης, έχουμε ρίξει πολύ τις τιμές ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση. Δεν έχουμε όμως πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο καταναλωτής προτιμά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, παρόλο που οι τιμές είναι ακριβότερες από τη λαϊκή. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τους παραγωγούς, όταν τα κόστη παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλά, όταν μειώνουμε τις τιμές, όταν η κατανάλωση παραμένει χαμηλή και ο καταναλωτής κάνει παζάρια…», είπε ο κ. Δημήτρας.
Η λαϊκή αγορά της Παρασκευής στην περιοχή της Ανάληψης έχει τη χαμηλότερη κίνηση απ’ όλες. Πάγιο αίτημα των παραγωγών είναι να παραχωρηθεί από το δήμο Ρόδου ο χώρος στάθμευσης δίπλα από τον παλιό Κωτσόβολο ώστε να μεταφερθεί εκεί η Λαϊκή από την περιοχή της Ανάληψης και ενδεχομένως από την οδό Βύρωνος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου