Ρεπορτάζ

Στη Ρόδο γκρουπ Γερμανών τουριστών

Aδειο ήταν το Μαντράκι το πρωί της Δευτέρας, μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το λουκέτο σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις. Ελεύθεροι χώροι στάθμευσης υπήρχαν παντού και ελάχιστοι πολίτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Τα εμπορικά καταστήματα παρέμεναν ανοιχτά, δεν είχαν όμως πελατεία.
Όπως φαίνεται οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες τηρούν όσο γίνεται τα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωναϊού, μένοντας στο σπίτι και αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Στο σπίτι τους παραμένουν μικρά παιδιά και μαθητές, αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι έχοντας αιτηθεί και λάβει την άδεια ειδικού σκοπού, έχοντας ανήλικα τέκνα ή επειδή ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Στους άδειους δρόμους της πόλης εθεάθη ωστόσο ένα γκρουπ 30-40 τουριστών από τη Γερμανία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Γερμανοί επισκέπτες έφθασαν στο νησί την περασμένη Πέμπτη και θα παραμείνουν συνολικά μία εβδομάδα. Χθες επρόκειτο να συμμετέχουν σε μονοήμερη εκδρομή στη Σύμη, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε, γι’ αυτό και ξεναγήθηκαν στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης όπου οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμεναν κλειστοί αλλά και στο Μαντράκι. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι προγραμμάτισαν οι ίδιοι τις διακοπές τους και ότι μετακινούνται με λεωφορείο με γερμανικές πινακίδες και με γερμανό οδηγό, γι’ αυτό και πιθανολογείται ότι έφθασαν στην Ελλάδα οδικώς. Δεν αποκλείεται επίσης, το γκρουπ να έχει επισκεφθεί άλλους προορισμούς στην Ελλάδα πριν φθάσει στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιάννης Ρούσσος    17.03.2020 16:24

    Ορίστε τα χαλια μας εμείς είμαστε στα σπίτια μας κλεισμένοι και ένας κερδοσκόπος για λεφτά δίνει καταλυμα σε αυτούς τους ανθρώπους ρισκαροντας την υγεία του κόσμου..τα ίδια γινοντε στα λιμάνια ,με τα ενίοτε κρουαζιεροπλοια που δεν τα δεχετε καμία χώρα και εδώ ένας στο λιμενικό για τα χρήματα της παραμονηςδίνει το οκ να προσαραζουν τα πλοία ντροπή! Να λογοδοτησουν όλοι οι υπευθυνοι

Σχολιασμός άρθρου