Συνεντεύξεις

Γ. Mηνατσής: «Η σημερινή δομή του κόμματος είναι σύγχρονη, ουσιαστική και λειτουργική»

«Η σημερινή δομή λειτουργίας του κόμματος σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο είναι σύγχρονη, ουσιαστική και λειτουργική. Το θέμα δεν είναι η διεύρυνση των κομματικών οργανώσεων, αλλά η λειτουργία τους, η οργάνωσή τους και το άνοιγμά τους στην κοινωνία», δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο νέος γενικός συντονιστής των κομματικών οργανώσεων Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μηνατσής.
Όπως έγινε γνωστό, για τον ορισμό του κ. Μηνατσή στη συγκεκριμένη θέση, υπήρξε παρέμβαση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Γραμματεία Οργανωτικού. Ο κ. Μηνατσής είναι δημοσιογράφος και τέως έπαρχος Καρπάθου – Κάσου με την παράταξη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Στην σημερινή συνέντευξη, μιλάει για το 13ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών με κεντρικό σύνθημα: «Το μέλλον αρχίζει τώρα», ενώ αναφέρεται και στις ευθύνες που έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό κομματικό επίπεδο, μετά τις μεγάλες νίκες που πέτυχε εκλογικά.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Μηνατσή, πρόσφατα οριστήκατε γενικός συντονιστής των κομματικών οργανώσεων Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του γραμματέα Οργανωτικού και αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Στυλιανού Κονταδάκη. Μιλήστε μας για τα νέα σας καθήκοντα και τους στόχους σας.
Κατ’αρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το γραμματέα Οργανωτικού και αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Στυλιανό Κονταδάκη για την τιμή που μου έκαναν αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, ορίζοντας με στην ιδιαίτερα τιμητική και υπεύθυνη θέση του γενικού συντονιστή των κομματικών οργανώσεων της Δωδεκανήσου. Θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις για την ακόμη καλλίτερη οργάνωση του κόμματος σε επίπεδο νομού, θα συνεργασθώ στενά με όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ και των τοπικών επιτροπών, με τους βουλευτές μας αλλά και όλους τους εκπροσώπους του κόμματος σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να περάσουμε στους πολίτες όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και την Κυβέρνησή του, να ξαναβρεί η χώρα τους ρυθμούς της και να γίνουν πράξη τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
• Κατά την άποψή σας, οι κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. πρέπει να διευρυνθούν και με ποιον τρόπο; Είναι μια συζήτηση που έχει απασχολήσει το κόμμα εδώ και αρκετά χρόνια.
Θεωρώ ότι η σημερινή δομή λειτουργίας του κόμματος σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο είναι σύγχρονη, ουσιαστική και λειτουργική. Το θέμα δεν είναι η διεύρυνση των κομματικών οργανώσεων, αλλά η λειτουργία τους, η οργάνωσή τους και το άνοιγμά τους στην κοινωνία. Ωστόσο κάθε αλλαγή στις οργανωτικές δομές των κομμάτων αποφασίζεται στα τακτικά συνέδρια των κομμάτων με δημοκρατικές διαδικασίες, εκεί όπου ακούγονται όλες οι φωνές και οι απόψεις των εκπροσώπων των κομματικών οργανώσεων. Προφανώς κάθε «ζωντανός» φορέας χρειάζεται πάντα βελτιώσεις στη λειτουργία του κάτι που προσδιορίζεται και από τις εκάστοτε χρονικές συγκυρίες.
• Η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα πέτυχε μεγάλες νίκες στις εκλογικές αναμετρήσεις: τέσσερις βουλευτικές έδρες, έναν υφυπουργό στον Τουρισμό, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου. Αυτό εγείρει και περισσότερες ευθύνες σε τοπικό κομματικό επίπεδο; Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Ασφαλώς και εγείρει περισσότερες ευθύνες πρώτα για να διατηρηθούν τα πράγματι θεαματικά αποτελέσματα και οι κατακτήσεις αλλά και για να επιτευχθούν ακόμη υψηλότεροι στόχοι. Παράλληλα να ενισχυθούν οι συνεργασίες και οι κοινές προσπάθειες των εκπροσώπων μας στη Βουλή, των πολιτευτών μας, των εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και των εκπροσώπων των κομματικών μας οργανώσεων. Ο κόσμος έκανε τις επιλογές του. Τώρα περιμένει να «εισπράξει» όλα όσα προσδοκά από όλους μας προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να διασφαλίσει το μέλλον του. Πράγματι είναι μεγάλη επιτυχία η εκλογή τεσσάρων βουλευτών στο νομό μας, η πανηγυρική επανεκλογή του περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, η ανατροπή στο Δήμο Ρόδου και η εκλογή του νέου δημάρχου της Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη αλλά και άλλων δημάρχων στα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερη σημαντική αν θέλετε και δίκαιη ήταν η απόφαση του Πρωθυπουργού να υπουργοποιήσει όχι μόνο το βουλευτή μας Μάνο Κόνσολα αλλά και τον έτερο συμπατριώτη μας βουλευτή Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν περισσότερες προσδοκίες και απαιτήσεις των συμπατριωτών μας για την επίλυση γενικότερων προβλημάτων που γιγαντώθηκαν κατά τη δεκαετία της κρίσης αλλά και ειδικότερων θεμάτων που αφορούν τα νησιά μας και τους κατοίκους τους.
Όπως είναι γνωστό, η Ν.Δ. οδεύει προς το Συνέδριό της. Πώς θα πορευτεί ο κομματικός μηχανισμός και ποιες θα είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν;
Πράγματι από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το 13ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών με κεντρικό σύνθημα: «Το μέλλον αρχίζει τώρα». Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός θα ακολουθήσει όπως πάντα τα όσα προβλέπει το ανανεωμένο καταστατικό του κόμματος προκειμένου πέραν των όσων μετέχουν αυτοδίκαια σε αυτό, να εκλεγούν και οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν τη ΝΟΔΕ στο συνέδριο με δικαίωμα ψήφου. Το 13ο συνέδριο της «ΝΔ» είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ως προς το περιεχόμενό του αφού η θεματολογία του επιβεβαιώνει ότι η «ΝΔ» παραμένει ένα ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία και τους πολίτες και αναδεικνύει τη σύγχρονη φυσιογνωμία της. Τέλος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί διεξάγεται μόλις τέσσερις μήνες από τη μεγάλη νίκη του κόμματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.
• Όπως είδαμε υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή για τον ορισμό σας στη συγκεκριμένη θέση από τους συμπολίτες μας μέσω των Μέσων Κοινωνικής δικτύωσης. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
Πράγματι πολλοί συμπατριώτες γνωστοί και άγνωστοι έκαναν θετικά σχόλια και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία μέσα από τις στήλες της έγκριτης εφημερίδας σας να τους ευχαριστήσω θερμά μέσα από την καρδιά μου και να τους υποσχεθώ ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματός μας, ο γραμματέας Οργανωτικού αλλά και της δικής τους στήριξης και αγάπης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου