Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Νικητιάδη-Καμπουράκη

Συνάντηση εργασίας είχαν χτες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης με τον Τομεάρχη Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργό, κ. Γιώργο Νικητιάδη.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, ο κ. Νικητιάδης:
«Ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής με αντικείμενο τα θέματα που σχετίζονται με τον Τουρισμό. Αντίστοιχες επαφές θα κάνω και με άλλους εκπροσώπους του νησιού της Ρόδου και των τουριστικών φορέων.
Εκτιμώ ότι τα σχέδια που έχουν προγραμματιστεί για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, θα μπορέσουν να αναδείξουν αυτό το μοναδικό μνημείο.
Σας θυμίζω ότι είχαμε καταλήξει –όταν ήμουν στο υπουργείο Τουρισμού- με τον τότε δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου σε ένα σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης –που, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω. Έγινε κάποια προσπάθεια και επί δημαρχίας του κ. Φώτη Χατζηδιάκου και τώρα, ξεκινάει μια ακόμη πιο ‘επίπονη’ από ό,τι φαίνεται προσπάθεια. Ήμουν συνεργάτης της νυν υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη και γι αυτό ανέφερα στον κ. Καμπουράκη, πως όπου θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω να θεωρήσει δεδομένη και την δική μου συμβολή.
Φυσικά, το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό αλλά θα ασκούμε κριτική σε ό,τι εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό. Π.χ. υπάρχει έλλειψη δεκαετούς προγράμματος στον τουρισμό.
Η κυβέρνηση, μας μιλά συνέχεια για κάποιο πρόγραμμα ενώ τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Εμείς θα το θέσουμε και θα το αναδείξουμε και μέσα από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Εμείς έχουμε ένα δικό μας πρόγραμμα το οποίο θα επεξεργαστούμε.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ‘διατυμπάνιζε’ ότι θα προχωρήσουν και ξεκινούν ένα δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό.
Μέχρι τώρα πάντως, κάτι τέτοιο ούτε έχει ξεκινήσει, ούτε είδαμε κάποια απόφαση και πολύ φοβούμαι ότι δεν θα υπάρξει
. Μακάρι να διαψευστώ και μακάρι να κληθούμε κι εμείς ως ΚΙΝΑΛ να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις γι αυτό το δεκαετές πρόγραμμα το οποίο έχει πολύ ανάγκη η χώρα.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό το πρόγραμμα το έχει ανάγκη και κάθε τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, ξεχωριστά.
Στην επόμενη συνάντηση που θα έχω με τον κ. Καμπουράκη, θα του εκθέσω τις απόψεις μου τόσο για την ανάγκη η Ρόδος να αποκτήσει ένα αναπτυξιακό δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό, όσο βεβαίως, και την μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένας νέος οργανισμός όπως ο ΠΡΟΤΟΥΡ –ο οποίος (με όποια μορφή) θα κληθεί να υλοποιήσει το σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο Δήμος Ρόδου με τους φορείς και με όποια εταιρεία αναλάβει να το προχωρήσει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου