Αθλητικά

Ραφαέλα Σπανουδάκη: Η ζωή στη Ρόδο και ο στόχος εν μέσω κορωνοϊού

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν από τις αθλήτριες που αποφάσισε λόγω των εξελίξεων που έφερε ο κορωνοϊός να φύγει από την Αθήνα, για την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Ρόδο για να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια της.

Η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια ζει και γυμνάζεται στην Αθήνα και στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, υπό τις οδηγίες του Κώστα Βογιατζάκη.

«Φοβήθηκα για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας και αποφάσισα να πάω στο νησί μου, τη Ρόδο και να είμαι κοντά στους γονείς μου. Άλλωστε μετά από λίγες ημέρες έκλεισε ο Άγιος Κοσμάς και εδώ κατάφερα στην αρχή να προπονούμαι κανονικά. Στη συνέχεια, το στάδιο στο Κορακόνερο έκλεισε και έτσι είμαι σε αναμονή να μου δώσουν κλειδί, αν τελικά γίνει, για να μπαίνω στο στάδιο για προπόνηση, αφού βρίσκομαι σε διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντως, μέχρι τώρα στη Ρόδο δεν έχουμε κρούσμα. Ο κόσμος φοβάται φυσικά και δικαιολογημένα και παράλληλα προσέχει. Είναι λυπηρό βέβαια να βλέπεις μια πόλη «φάντασμα», αλλά το επιτάσσουν οι καιροί. Είναι κλειστά όλα, εκτός από τα σούπερ μάρκετ , τα φαρμακεία και τις τράπεζες.

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία μου, θα προσπαθήσω να κάνω όπως μπορώ και είναι για μένα θετικό πως δεν έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι. Για μένα είναι μια αχτίδα φωτός σε όλο αυτό που ζούμε, να φαίνεται πως υπάρχουν αγώνες-στόχοι να κυνηγήσουμε και με την προοπτική πως το καλοκαίρι θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Προς στιγμής προσέχουμε και προσπαθούμε όσο το δυνατό περισσότερο να μένουμε στο σπίτι».

(πηγή: trackandfield.cy)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου